ADEVARUL TERIFIANT ascuns in spatele FRUCTULUI DE AVOCADO

ADEVARUL TERIFIANT ascuns in spatele FRUCTULUI DE AVOCADO

Avocado este un aliment cu adevarat spectaculos, avand in componenta grasimi bune, carotenoizi, acid folic, precum si substante care lupta impotriva cancerului, fiind considerat de catre unii specialisti ca ingurul aliment perfect din lume !

Asemanator diamantelor, fructele de avocado au o latura intunecata despre care aproape nimeni nu stie nimic. Arborele de avocado este nativ din Mexic si America Centrala, asa ca vine ca o surpriza faptul ca aceasta regiune produce pentru aprovizionarea intregii planete. In vestul Mexicului, “fermele de avocado ocupa mari suprafete de pamint, sirurile de arbori privite de avion seamana cu gradinile de maslini din sudul Europei”, scrie Jan-Albert Hootsen pentru Vocativ.com. Aceasta setare idilica nu indica nimic sinistru al comertului cu avocado, cu toate acestea.

In Michoacán, un stat din vestul Mexic, avocado este denumit in mod obisnuit Oro Verde (aur verde) deoarece produce mai multi bani decat oricare alta cultura de marijuana. Si oriunde exista bani pentru a fi facute, coruptia nu este cu mult in urma.

“Un cartel de droguri cunoscut sub numele de Caballeros Templarios (Cavalerii Templieri), s-au infiltrat in sectorul avocado, si controleaza in prezent comertul local, de la productie la distributie”, scrie Hootsen. “Cartelul derivat dintr-un grup care mai devreme era de traficanti de droguri cunoscuti sub numele de La Familia Michoacana … Astfel, La Familia a infiintat o varietate de modalitati de extorcare de fonduri din Michoacán. Afacerea avocado a fost una dintre ele. “Acum, fermierii trebuie sa se lupte constant cu presiunile create de acestia, iar realitatea este ca Templarios ar putea prelua oricand plantatiile ori de cate ori doresc.”

Datorita lipsei sustinerii fermierilor din partea guvernului, prin mita si amenintare cu violenta, Templarios au obtinut acces la listele oficiale ale agricultorilor, la informatiile privind terenul pe care se cultiva avocado precum si cantitatea pe care fermierii o produc. In acest fel, infractorii stiu exact cati bani sa ceara pentru asa zisa „protectie” de la fermieri.

“Fiecare veriga in lantul de productie avocado este de fapt o intelegere, de la culegatorii (ale caror agentii de ocuparea fortei de munca sunt obligati sa plateasca 3.50 dolari pe lucrator pe zi), pentru cei care cumpara, dezvolta si vand”, scrie Hootsen . “Extorcarea de fonduri este profitabila. In unele municipalitati, veniturile estimate ajung la 3 milioane de dolari pe an. ”

Partea cu adevarat infricosatoare este ca, spre deosebire de droguri si de traficul de fiinte umane (alte distractii preferate ale intelegerii), suntem cu totii vinovat. Mai mult de 80 la suta din fructele de avocado Michoacán sunt exportate in Statele Unite ale Americii si nu numai. Asta inseamna ca de fiecare data cand desfacem unul din aceste fructe verzi pretioase, de fiecare data cand le punem intr-un castron pentru a le consuma, nu facem nimic altceva decat sa incurajam violentele industriei de Avocado din Mexic.

Singura modalitate de a evita acest lucru este de a cumpara avocado cultivat in alta parte a lumii !

 

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]