DEZVOLTARE PERSONALĂGÂNDEŞTE ALTFEL NU AI IDEE CUM SĂ-ŢI ATINGI VISUL? ÎNSEAMNĂ CĂ EŞTI PE CALEA CEA BUNĂ

DEZVOLTARE PERSONALĂGÂNDEŞTE ALTFEL NU AI IDEE CUM SĂ-ŢI ATINGI VISUL? ÎNSEAMNĂ CĂ EŞTI PE CALEA CEA BUNĂ

Te-ai descurajat vreodată când ţi-ai dat seama că nu ştii cum îţi vei îndeplini visurile?

Sunt curios, ai vreun progres, pe orice plan, faţă de ultimii 3 ani?
Ştiai acum câţiva ani cum vei găsi acea relaţie, sau cum vei câştiga mai mulţi bani, sau de unde vor veni oportunităţile?

Probabil că dacă aveai idee câte obstacole vei întâmpina pe plan profesional sau ce mică era şansa de a cunoaşte acea persoană, ai fi abandonat de la bun început.

În acest caz, ignoranţa te poate propulsa. Atunci când nu cunoşti limitele, îţi foloseşti creativitatea şi găseşti moduri noi de a face lucrurile.

Cunoaştem mult prea puţin pentru a ne da seama cum se pot realiza anumite lucruri. Bineînţeles că ego-ul nostru vrea să ne spună „ştiu tot! stai să-ţi explic de ce nu se poate.”

Dar atunci când vine întrebarea „cum voi ajunge acolo?” şi îşi dau seama că pe moment nu au resursele, experienţa sau cunoştinţele necesare, se descurajează şi încep să se îndoiască.

Când te îngrijorezi că vei reuşi, acest mod de gândire te va bloca, pentru că dacă nu ai nicio idee despre cum o vei face, vei crede că NU poţi să o faci.

În momentul în care spunem „nu am cum”, anulăm toate posibilităţile şi oportunităţile care ar fi fost la îndemâna noastră dacă eram deschişi.

Atunci când nu ştii cum să-ţi atingi ţelurile, urmează aceşti paşi:

1. Defineşte clar ceea ce vrei. Scrie periodic obiectivele tale pe hârtie, în timp ce simţi bucuria pe care o vei avea după ce le vei realiza.

2. Ai încredere în faptul că vei reuşi. Acesta este cel mai important pas, deoarece credinţa nestrămutată ne va da voie să descoperim soluţii, chiar şi atunci când situaţia pare fără ieşire.

3. Foloseşte „Metoda celor 20 de idei”, pentru a găsi moduri noi de a acţiona.O găseşti explicată în acest articol.

E important de reţinut că vei genera idei pentru acţiunile imediate, nu ai nevoie să ştii tot procesul – lucrurile se vor schimba şi tu te vei adapta pe parcurs.

4. Deschide-ti mintea şi inima în faţa oportunităţilor nebănuite. Răspunsul ar putea să vină de la un necunoscut, sau de la un prieten cu care nu te-ai mai văzut de mult timp, sau ai putea să găseşti ideea salvatoare în versurile unui cântec. Nu exclude absolut nimic, intenţia ta a pus deja în joc forţe nevăzute, care se pot manifesta în cele mai ciudate moduri.

Apoi acţionează atunci când simţi, fără să pui presiune asupra ta.

5. Evită discuţiile despre visurile tale – e foarte probabil că cei mai mulţi îţi vor explica de ce nu se poate.
Excepţia o fac cei care înţeleg aceste lucruri şi te felicită pentru curajul de a-ţi dori ceva mai mult.

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]