Copacul Diavolului. Ascunde un blestem de 500 de ani, nu poate fi tăiat şi emană unde magnetice

Copacul Diavolului. Ascunde un blestem de 500 de ani, nu poate fi tăiat şi emană unde magnetice

Alături de iele, fantome, priculici şi spiriduşi, mitologia popoarelor include şi plante înzestrate cu puteri fabuloase.

Una dintre istoriile cele mai incredibile şi fascinante, având ca protagonistă o plantă, este cea a stejarului din Compton Hill, localitate aflată la câteva mile depărtare de Norfolk, în Virginia, pe coasta atlantică a Statelor Unite.

Acel copac înalt, ce se înalţă ameninţător pe o colină, între un golfuleţ stâncos şi o pădure, la Compton Hill, este numit „Stejarul Diavolului”

Tradiţia spune că l-ar fi plantat Sir Walter Raleigh, un mare navigator englez, când, în 1584, a debarcat pentru prima oară în acel loc şi a întemeiat o colonie – Virginia – în onoarea re­­ginei Elisabeta I a Angliei (supranumită Virgina, în ciuda mulţimii de amanţi pe care i-a avut).

Din do­cumentele aflate în arhivele istorice rezultă că pe acea colină, de la sfârşitul secolului al XVI-lea şi până azi, supravieţuieşte un stejar de sinistră faimă. Şi poate că prima victimă a „blestemului” acelui co­pac a fost chiar cel ce l-a plantat, deoarece, după moartea re­gi­nei Elisabeta, care îl numărase printre „favoriţii” ei, Sir Walter Raleigh – acuzat de trădare – a petrecut treisprezece ani în închisoare, din 1603 până în 1616, găsindu-şi în cele din urmă moartea pe eşafod.

Vezi continuarea pe Kromania.ro

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]