Fenomene stranii într-o cumună din Iaşi. Misterul bisericii în care rar intră cineva

Fenomene stranii într-o cumună din Iaşi. Misterul bisericii în care rar intră cineva

Cand legenda atinge un colt din judet, transforma localnicii in adevarati povestitori, ale caror relatari nu se mai opresc. Ajunsi la varste onorabile, o mana de ieseni povestesc cu inima incretita parti din viata lor si din istoria comunei Braesti. In acest loc, se pare ca s-au adunat toate misterele judetului, altfel nu ne-am putea explica cum pot exista atatea mituri. Fantome, lumini aparute in miez de noapte si comori ascunse, te fac si astazi sa iti doresti se asculti povesti iar si iar. In jurul acestei comune s-au conturat in timp povesti ce nu pot fi uitate niciodata, insa, din pacate, au ramas prea putini batrani uitati de moarte care sa le transmita mai departe. Cea mai cunoscuta legenda din comuna ieseana Braiesti este cea a luminii aparute de nicaieri.

Se spune ca la marginea satului, aproape de o coama de padure, indata ce se intuneca, o lumina galbuie, pala, se perinda usor pe un traseu numai de ea stiut. Aproape ca nu exista suflet sa nu fi vazut acea lumina, insa despre ea se spunea ca nu este lucru curat. Astazi, dupa zeci de ani, Mihai Amariutei, fost primar al comunei Braiesti, inainte de “epoca Ceausescu”, scoate dintr-un sertar al mintii cateva amintiri pe care nu ar fi vrut sa le mai rascoleasca.

“Lumina a existat si exista si astazi. Aparea mereu pe cand se ingana ziua cu noaptea si cocosii se culcau. Era o lumina galbuie, pala, ce se vedea din sat. Toti o vedeau si se intrebau ce se ascunde in ea. Nimeni nu a aflat si nu cred ca va afla niciodata. Pleca de la cimitir si minute bune se plimba tot dealul. Se vedea exact ca lumina unui felinar de pe vremuri, mergea incet de parca cineva ar fi tinut-o in maini. Batranii isi faceau cruce si scuipau in san, spuneau ca este lucru rau”, a spus batranul.

Cititi continuarea pe Kromania.ro

 

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]