3 metode care te ajuta sa fii mai energic pe timpul zilei

3 metode care te ajuta sa fii mai energic pe timpul zilei

1.  Respiratia diafragmatica
In medicina chineza energia este numita “chi”, iar una din cele mai importante  metode de a ne creste energia este prin  respiratia profunda. Stresul, postura incorecta si anumite obiceiuri nesanatoase sunt motivele pentru care aerul nu ajunge pana in adancul plamanilor. Respiratia diafragmatica, cunosuta si ca respiratia din abdomen este un mod simplu de a ne creste energia “chi” si de a ne imbunatati strarea de spirit.

2.Eliminati alimentele care va consuma energia

Adoptati o alimentatie alcalina

Alimentatia alcalina inseamna a consuma zilnic alimente alcaline, cu un nivel al PH-ului mai mare de 7. Alimentele alcaline sunt acele alimente si bauturi care, odata ajunse in corp, au efect de alcalinizare a tesuturilor. La polul opus, sunt alimentele si bauturile care realizeaza aciditate in tesuturi, un mediu propice pentru instalarea celor mai degenerative boli.

Astfel de alimente sunt: smochinele, melasa, legumele cu frunze verzi, migdalele, sfecla, curmalele, telina si patrunjelul.

Reduceti consumul de zahar

Consumat in exces, zaharul produce fluctuatii ale glicemiei ce deregleaza nivelul de energie al organismului. Incercati sa reduceti consumul de produse care contin zahar rafinat.

Insuficienta proteinelor

Oboseala este cauzata de consumul insuficient de proteine. Pentru un aport rapid de proteine, consumati alune si nuci.

Consumul excesiv de cafea

Desi in prima faza cafeaua creste energia si nivelul hormonilor de stres, consumul excesiv de cafea duce in cele din urma la epuizarea fizica. Incercati sa reduceti treptat cantitatea de cafea pe care obisnuiti sa o consumati, la numai o ceasca pe zi si optati pentru cafeaua decofeinizata.

Hidratarea insuficienta

Principalul motiv pentru care va simtiti lipsit de energie este acela ca nu va hidratati corespunzator. Incercati sa consumati zilnic 2l de apa.

3.Rezervati-va 20 de minute pe zi pentru relaxare

Creati-va un ritual zilnic de 20-30 de minute, in care sa va relaxati, fara sa faceti altceva (fara sa va uitati la TV sau fara sa stati la calculator). Cititi o carte, ascultati muzica, meditati, beti o cana de ceai sau practicati yoga.

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]