Ce spune pozitia corpului despre personalitatea ta!

Ce spune pozitia corpului despre personalitatea ta!

Ce spune pozitia corpului despre personalitatea ta!

Obisnuim sa dam vina pe gentile grele pe care le purtam sau pe orele petrecute la birou pentru pozitia incorecta a corpului – ceea ce poate fi, desigur, foarte adevarat. Insa stiai ca si personalitatea iti poate influenta pozitia corpului?

Cercetatorii de la Universitatile de Studii Integrative McGill si San Diego au adus la un loc 100 de persoane si au vrut sa stabileasca daca extrovertitii si introvertitii au pozitii ale corpului diferite. Participantii au fost impartiti pe patru categorii de pozitii ale corpului:

1. Pozitia ideala: o pozitie neutra a capului, sirei spinarii si a pelvisului
2. Pozitia cifoza-lordoza: capul adus in fata, arcuirea exagerata a liniei umerilor si a zonei lombare
3. Pozitia cu spatele plat: capul adus in fata, pelvisul in interior si zona lombara plata
4. Pozitia cu spatele arcuit: pelvisul in interior si impins inainte, zona lombara plata si genunchi foarte intinsi

Studiul a demonstrat o corelatie surprinzatoare intre personalitate si pozitia corpului. Nouazeci si sase la suta dintre participantii cu pozitii corecte si optzeci si trei la suta dintre participantii cu pozitii cifoza-lordoza erau extrovertiti. Introvertitii, pe de alta parte, erau mai predispusi spre pozitiile cu spatele arcuit sau plat.
Oricat ar fi de interesante rezultatele, mai fascinant este motivul pentru care extrovertitii si introvertitii au posturi diferite: explicatia poate fi gasita in reactiile fizice din timpurile cele mai stravechi la stresul pozitiv si negativ. Cand ne simtim plini de incredere, se activeaza impulsul de a actiona, stam drepti, ne arcuim spatele si suntem gata de actiune. Extrovertitii tind sa se simta si sa actioneze cu incredere si activarea continua a acestei reactii ii determina pe extrovertiti sa mentina aceasta postura tot timpul.

Continuarea aici

pozitia-corpului

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]