Deficitul de vitamine: semne neobișnuite!

Deficitul de vitamine: semne neobișnuite!

Deficitul de vitamine: semne neobișnuite!

Este important să dai atenție semnalelor pe care organismul le transmite pentru a indica diverse dezechilibre interne.

Organismul îți transmite în mod constant semnale care indică diverse probleme la nivel intern, tot așa cum face și mașina ta atunci când este stricată. Trebuie să fii atent la toate aceste semne pentru a efectua „reparațiile” necesare înainte de a fi prea târziu. În acest articol îți vom prezenta cele mai neobișnuite semne care indică un deficit de vitamine, dar și semnalele specifice fiecărei vitamine în parte.

În ziua de azi este greu să incluzi în alimentația zilnică toate vitaminele necesare organuismului. Faptul că ții o dietă și nu mănânci suficient poate fi unul dintre motivele pentru care nivelul de vitamine din corp este scăzut.

Ce se întâmplă când aportul de vitamine este redus?

Conform medicilor, un deficit de vitamine nu provoacă nicio boală în mod direct, dar poate duce la apariția acestora. Acest lucru înseamnă că organismul se va „chinui” să funcționeze normal. Vitaminele acționează drept catalizatori pentru toate reacțiile din organism. Când stocul de vitamine este epuizat, corpul transmite acest mesaj în moduri uneori extrem de neobișnuite, dar pe care trebuie să le luăm în seamă.

Cele mai neobișnuite cinci semne ale deficitului de vitamine sunt:

Crăpături în colțurile gurii

Dacă observi acest lucru în oglindă, nu înseamnă că îmbătrânești mai repede, ci este un indiciu al deficitului de vitamine din complexul B – în special riboflavină (B2), niacină (B3) și B12, dar și al lipsei de fier și zinc. Această problemă este frecventă în rândul vegetarienilor care nu urmează o dietă alimentară echilibrată.

Pentru omnivori soluția este să consume mai mult somon, ouă, ton, scoici și stridii (sau fructe de mare în general). Pentru vegetarienii stricți, care nu mănâncă pește, este indicat să consume linte, alune, roșii uscate, semințe de susan și spanac. Este bine să iei și un supliment de vitamina C, întrucât contribuie la absorbția fierului în organism. Combină alimentele enumerate mai sus cu broccoli, varză, conopidă și ardei grași roșii.

Pete roșii pe piele și căderea excesivă a părului

Aceste probleme se pot datora unui deficit de zinc. Căderea părului este un semn clar al lipsei de zinc, însă poate fi însoțită și de altele precum vindecarea lentă a rănilor, pielea uscată, erupții frecvente, pete roșii pe piele și vânătăi severe. Aceste simptome pot indica și lipsa de vitamina B7 (biotină) sau de vitamine solubile în grăsimi și anume A, D, E și K.

Continuarea aici

vitamine

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]