LEGE NOUA în România! NU mai poţi fi dat afară dacă treci de vârsta ASTA

LEGE NOUA în România! NU mai poţi fi dat afară dacă treci de vârsta ASTA

Mai mulţi parlamentari au iniţiat o propunere legislativă care prevede interdicţia reducerii posturilor ocupate de funcţionarii publici care mai au 3 ani până la pensionare.

Bugetari

Propunerea legislativă pentru modificarea în acest sens a Statutului funcţionarilor publici a fost iniţiată de 7 deputaţi: Ion Melinte, Ioan Munteanu – PSD, Nini Săpunaru, Sorin Teju – PNL, Florică Ică Calotă – ALDE şi Luminiţa-Pachel Adam, Aurel Niculae – UNPR.

Potrivit proiectului, nu pot fi reduse posturile funcţionarilor publici care au maximum 3 ani până la îndeplinirea condiţiilor de pensionare, au o vechime totală de 10 ani de activitate în oricare autoritate sau instituţie publică şi au obţinut la evaluarea performanţelor profesionale individuale în ultimii 5 ani calificativul “foarte bine”.

“În caz de disponibilizare în urma reorganizării autorităţilor sau instituţiilor publice, funcţionarii publici care se apropie de vârsta de pensionare rămân, după o viaţă de muncă, până la pensionare, fără un venit care să le asigure nivelul minim de trai.

Mai mult aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]