Autocar plin cu minori, implicat în accident la Brașov | 4 persoane au murit | PRIMELE IMAGINI

Autocar plin cu minori, implicat în accident la Brașov | 4 persoane au murit | PRIMELE IMAGINI

UPDATE 14.20: Autocarul era supraîncărcat! Ministerul Sănătății a anunțat că în autocar se aflau 31 de persoane, iar Registrul Auto Român a confirmat faptul că autovehiculul avea doar 25 de locuri. Autocarul făcuse inspecția tehnică periodică în aprilie 2016, scrie digi24.ro.

UPDATE 14.15: Președintele României, Klaus Iohannis, a reacționat pe Facebook, în urma tragediei petrecute în județul Brașov. ”Am aflat cu tristețe despre accidentul petrecut pe drumul între Brașov și Făgăraș. Sper în însănătoșirea grabnică a tuturor celor răniți și îmi exprim sincere condoleanțe pentru familiile celor care au pierit”, a scris președintele.

Klaus Iohannis

35 minutes ago

Am aflat cu tristețe despre accidentul petrecut pe drumul între Brașov și Făgăraș. Sper în însănătoșirea grabnică a tuturor celor răniți și îmi exprim sincere condoleanțe pentru familiile celor care au pierit. Am luat legătura cu autoritățile, care fac tot posibilul pentru limitarea consecințelor și acordarea ajutorului la fața locului.

UPDATE 14.10: Inspectoratul Școlar Județean Iași a primit de la directorul Palatului Copiilor din Iași informațiile despre accidentul grav petrecut la Brașov, scrie Ziarul de Iași. ”Cu durere și cu îngrijorare pentru cei implicați în accident, va transmitem că grupul din autocar era format din 34 de elevi și 2 profesori de la Palatul Copiilor din Iași și de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă, componenți ai ansamblului folcloric HORA, care se deplasau către Arad, pentru a participă la un festival internațional de folclor al copiilor. (17-19 iunie). Palatul Copiilor încheiase un contract cu transportatorul pentru această deplasare.

UPDATE 13.50 Autocarul transporta copii de la Palatul Copiilor Iași, care se deplasau la un festival de folclor la Arad. Aceștia sunt elevi de la liceul ”Octav Băncilă” din Iași și urmau să participe la Festivalul International de Folclor al Copiilor, de la Arad. Autovehiculul aparține unei firme autorizate, care colabora cu Palatul Copiilor Iași. Unul dintre adulții decedați este profesor de muzică.

UPDATE 13.15: Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov numărul răniţilor a ajuns la 22. Dintre aceştia, 16 sunt în stare gravă, iar doi în stare critică. Primele informaţii arată că şoferul autocarului a pierdut controlul volanului într-o curbă din cauza vitezei şi s-a izbit de parapetul de pe şosea.

Centrul infotrafic a anunțat că traficul rutier este întrerupt pe DN1 Braşov – Făgăraş, la kilometrul 205+200 de metri, între localităţile Perşani şi Vlădeni, acolo unde s-a petrecut tragicul accident.

O ipoteză îngrozitoare se conturează: șoferul ar fi pus în pericol viețile atâtor copii, permițând să urce 30 de persoane în autocar, în timp ce mașina avea doar 21 de locuri.

Un autocar în care se aflau aproximativ 30 de persoane, majoritatea copii, a fost implicat într-un accident astăzi, în localitatea Perșani, între Brașov și Făgăraș. Din primele informații, patru persoane au decedat.

Printe victime se numără trei adulți și un copil, iar potrivit prefectului județului, alte 12 persoane sunt rănite. Se pare că autocarul s-a răsturnat pe șosea.

Autoritățile din Brașov au anunțat că a fost declanșat planul roșu la nivel de intervenție, care se aplică de obicei în cazul unor accidente cu multe victime.

accident autocar copii

Mai mult aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]