Bolnavii cronici, lăsaţi să moară. Sute de medicamente importante vor fi RETRASE de pe piaţă

Bolnavii cronici, lăsaţi să moară. Sute de medicamente importante vor fi RETRASE de pe piaţă

Bolnavii cronici din România îi acuză pe tehnocraţi că îi lasă să moară. Asta pentru că mii de medicamente importante vor fi retrase din ţara noastră, în timp ce altele sunt exportate pe bandă rulantă.

În România, tratamentul a devenit o misiune imposibilă. Mii de medicamente existente pe piaţă vor fi retrase de la comercializare. Vorbim despre 1.534 de medicamente dintre care mai bine de 300 fiind fără o altă variantă de tratament disponibilă.

“Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România atrage atenţia din nou asupra situaţiei extrem de grave a lipsei medicamentelor. Potrivit unor informaţii oficiale transmise de Ministerul Sănătăţii condus de dr. Patriciu Achimaş Cadariu Camerei Deputaţilor, un număr de 1534 de medicamente vor fi retrase de producători de pe piaţă (fiind trimise notificări Agenţiei Naţionale a Medicamentului)”, anunţă COPAC printr-un comunicat de presă.

Mai mult decât atât, sute de mii de cutii şi flacoane de medicamnte iau drumul străinătăţii.

Potrivit COPAC, documentele Ministerului Sănătăţii “arată o listă impresionantă de medicamente importante care pleacă la export”, dând câteva exemple: “Adalat (22500 cutii/flacoane plecate) pentru tratamentul hipertensiunii arteriale, Amaryl pentru tratamentul diabetului zaharat de tip 2 (5297 cutii), Ampicilina (4800 cutii), Arcoxia (28202), Azarga pentru tratamentul glaucomului (7262), Baraclude pentru tratamentul Hepatitei B (2373), Betaloc(r)zok pentru tratamentul hipertensiunii (20967), Copaxone pentru tratamentul sclerozei multiple (730), Kepra pentru tratamentul epilepsiei (3821), Mabtera pentru tratamentului Limfonului non-Hodkin (98)”.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]