Ce SURPRIZE ii asteapta pe romanii care CUMPARA TERENURI si MASINI anul acesta

Ce SURPRIZE ii asteapta pe romanii care CUMPARA TERENURI si MASINI anul acesta

Modificările au fost aduse odată intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal şi a Codului de Procedură Fiscală.

Impozitele locale pentru clădirile, terenurile şi maşinile achiziţionate în cursul acestui an vor fi achitate de noii proprietari abia în 2017, pentru 2016 taxele urmând să fie plătite de vânzători, întrucât deţineau bunurile în proprietate la 31 decembrie 2015, a afirmat Daniel Pană, director KPMG

“Avem o pro-rată pentru clădirile, terenurile şi maşinile dobândite în timpul anului. Astfel, orice contribuabil va plăti pentru anul 2016 impozit pentru un an întreg pentru tot ce avea în proprietate la 31 decembrie 2015. De exemplu, dacă mi-am cumpărat o casă în ianuarie 2016, voi plăti impozit pentru ea abia în 2017, în 2016 va plăti pentru ea vechiul proprietar. E valabil şi pentru terenuri şi maşini”, a declarat miercuri, într-o conferinţă, Daniel Pană, director Servicii de Asistenţă Fiscală în cadrul KPMG România.

Termenele pentru plata impozitelor şi taxelor locale au rămas aceleaşi, respectiv 31 martie şi 30 septembrie.

De exemplu, dacă o persoană a vândut o casă în ianuarie 2016, aceasta va achita la 31 martie şi 30 septembrie 2016 impozitul pentru casa respectivă, întrucât o avea în proprietate la 31 decembrie 2015.

Consiliile locale vor putea majora cotele maxime de taxe locale prevăzute în Codul Fiscal cu 50%, în loc de 20% până în acest an.

sursa

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Older Post
  1. Noi suntem de vina. De ce nu suntem acum in strada sa cerem anularea acestor impozite??

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]