Clotilde Armand, scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis. Ce îi cere președintelui

Clotilde Armand, scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis. Ce îi cere președintelui

Clotilde Armand, scrisoare deschisă pentru Klaus Iohannis. Ce îi cere președintelui 416

Clotilde Armand, candidata USB la Primăria Sectorului 1, i-a scris preşedintelui Klaus Iohannis şi îi cere să îşi asume rolul de președinte în chestiunea “cea mai importantă la ora actuală pentru România: reconcilierea națională”.

Clotilde Armand, i-a transmis o scrisoare deschisă preşedintelui Klaus Iohannis în care îi cere să îşi asume rolul de preşedinte în ceea ce priveşte “reconcilierea naţională” şi să ceară partidelor PNL și PSD “să-și ceară scuze sincere față de poporul român pentru crimele mineriadelor”.

Clotilde Armand spune că în prezent societatea românească este profund dezbinată şi îi cere lui Iohannis să îşi asume rolul de președinte în chestiunea reconcilierii naționale.

Iată scrisoarea adreasată președintelui Klaus Iohannis:

Sunteți președintele tuturor românilor. Știți ca noi toți că societatea românească de astăzi este profund dezbinată: clasa politică derivată din fostul FSN care tine la privilegiile și la imunitatea ei versus restul poporului; românii mai modești care din teamă sau inocență, prin manipulare sau din resemnare acceptă această clasă politică versus românii care opun rezistență, fie ea activă sau reținută, dar puternică. Niște fapte istorice au creat aceste dezbinări. Vorbesc aici de mineriada de acum exact 26 de ani.

O reconciliere națională nu va fi posibilă atât timp cât crimele la originea diviziunilor nu sunt recunoscute, și dacă nu se cere sincer iertare. Vă scriu ca o persoană profund empatică cu România, dar nu subiectivă sau frustrată. Vin din exterior, nu am trait evenimentele, cred că pot privi fenomenul mineriadei rațional și obiectiv.

Procesul pentru reconcilierea națională este un proces bine cunoscut, prin care au trecut multe alte țări și care nu poate fi evitat, la nivel individual ca și național. Este rolul președintelui să facă posibil acest proces. Dacă nu-l faceți acum, se va face mai târziu, dar vom pierde niște ani prețioși pentru fiecare român. Cu cât așteptați, cu atât românii își pierd încrederea în națiunea lor, în ei înșiși, în adevăr.

Vă rog domnule președinte să vă asumați acest rol de Președinte în chestiunea aceasta fundamentală care mi se pare cea mai importantă la ora actuală pentru România: reconcilierea națională.

Continuarea aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]