COD RUTIER: Amendă sau închisoare pentru pietonii care folosesc telefonul când traversează strada

COD RUTIER: Amendă sau închisoare pentru pietonii care folosesc telefonul când traversează strada

Un proiect de lege propus în Statele Unite vrea să amendeze drastic pietonii care folosesc telefonul mobil atunci când merg pe tradă sau traversează. Aceștia ar urma să primească până la 15 zile de închisoare.

Dacă până acum poliția căuta să îi amendeze drastic pe cei care foloseau telefonul mobil la volan, în Statele Unite și pietonii vor fi vânați. Asta doar dacă va fi aprobat un proiect de lege propus în New Jersey de Pamela Lempitt, un reprezentant al Partidului Democrat.

Ea a supus votului o lege prin care cere ca pietonii să primească 50 de dolari amendă sau până la 15 zile de închisoare dacă folosesc telefonul mobil în timp ce merg, fie că vorbesc la el, scriu mesaje sau pur și simplu se holbează la ce au scris prietenii pe rețelele de socializare.

Asta pentru că decesele pietonilor din Statele Unite s-au înmulțit în ultimii ani din cauza dependenței de telefonul mobil. Procentul unor astfel de decese a crescut de la 11% în anul 2005 la 15% în anul 2014.

 

Americanii susțin și că 11.101 răniri au fost cauzate de folosirea telefonului între anii 2000 și 2011. 12% dintre acestea s-au datorat scrierii mesajelor.

New Jersey nu este primul stat american în care se încearcă promulgarea unei astfel de legi. Nevada, Arkansas, Illinois și New York au înregistrat tentative eșuate.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]