CODUL RUTIER, amenzi de care nu ştiai: Cum poţi să rămâi fără carnet

CODUL RUTIER, amenzi de care nu ştiai: Cum poţi să rămâi fără carnet

Codul Rutier ar trebui să reprezinte o Biblie pentru toți posesorii unui permis de conducere, însă acest lucru nu se întâmplă decât în foarte puține cazuri. Mai jos, sunt cele mai surprinzătoare șase amenzi de circulație pe care le-ai putea primi.

Dacă ești surprins în trafic cu afișe, reclame publicitare, înscrisuri sau accesorii aplicate pe parbiz, geamurile laterale sau lunetă care estompează sau restrâng vizibilitatea sub limita legală ești pasibil de o amendă cuprinsă între 9 și 20 de puncte

Fără noroi pe drumurile publice modernizate

Conform Codului Rutier, pătrunderea pe drumurile publice modernizate cu un vehicul care are pe roți sau pe caroserie noroi ce se depune pe partea carosabilă. Încălcarea acestui articol se pedepsește cu amendă între 945 și 2100 de lei (9 – 20 puncte de amendă).

Fără gesturi obscene sau injurii

Conform Codului Rutier, săvârşirea de către conducătorii de vehicule sau pasagerii acestora de gesturi obsecene, proferarea de injurii, adresarea de expresii jignitoare sau vulgare participanților la trafic constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 945 și 2100 de lei.

Fără porniri de pe loc cu ușile deschise

Conform Codului Rutiere, pornirea de pe loc a autovehiculului sau tramvaiului cu ușile deschise, circulația cu ușile deschise ori deschiderea lor în timpul mersului constituie contravenție și se pedepsește cu amendă între 630 și 840 de lei.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]