CUTREMURATOR ! MESAJE DIN HOTELUL MORTII, trimise de romanca Adriana, chiar INAINTE DE TRAGEDIE

CUTREMURATOR ! MESAJE DIN HOTELUL MORTII, trimise de romanca Adriana, chiar INAINTE DE TRAGEDIE

MESAJE DIN HOTELUL MORTII, trimise de romanca Adriana, chiar INAINTE DE TRAGEDIE

Hotelul ingropat de avalansa in Italia e ca un mormantul alb in care zac si acum zeci de oameni. Rudele sustin ca printre ei s-ar afla si o romanca, impreuna cu cei doi copii de sase si opt ani.

Sotul ei, un italian, a scapat doar pentru ca a iesit din hotel, sa ia ceva din masina, cand a lovit avalansa. Cumnatul romancei: “L-au gasit in masina, cand a auzit avalansa era la masina.”

In timp ce salvatorii l-au dus pe tatal celor doi copii la spital, alti pompieri au inceput sa caute victimele in hotelul pe care avalansa l-a facut una cu pamantul. Cumnatul romancei: “Acum cateva zile mi-a dat poze pe whatsapp. Sotul ei e la spital si ea in hotel.”

Salvatorii, alertati de cativa turisti care au avut norocul sa fie in parcare cand valul de zapada s-a napustit asupra cladirii de 4 etaje, au inaintat cu greu pe viscol si intuneric. Zapada si pietrele cazute de pe munte blocau drumul de acces. Echipele care nu au razbit pe schiuri au fost nevoite sa foloseasca elicoptere.

Hotelul lovit este o cladire impunatoare, in forma de L, de cel putin 12 metri inaltime, cu gradina si foisor. Asa arata inainte de avalansa Hotelul Rigopiano, din Abruzzo, in Apenini. Acum, de sub zapada se mai vede doar zona din dreapta, construita in trepte.

Dupa cum arata padurea de brazi, rasa de valul de zapada, avalansa a lovit cladirea cea mai mare, cea din stanga si a mutat-o cu zece metri, practic a smuls-o din fundatie. Pe o latime de zeci de metri, padurea deasa de pe versant a fost maturata complet, iar cladirea de care vorbim nu se mai vede.

Puterea distructiva a fost uriasa si asta se vede in imaginile surprinse de primii salvatori: cladirea a fost culcata la pamant, apoi strivita de greutatea zapezii, care a patruns printre sfaramaturile cladirii, peste tot.

Echipele de interventie lucreaza in conditii imposibile. Au fost nevoiti sa amplaseze tabara de baza la 10 km distanta, iar salvarile merg in spatele unei freze, care face drum prin zapada inalta de 3-4 metri. Viscolul face situatia si mai grea.

Salvatorii au reusit cu greu sa patrunda in cladire si au scos de sub daramaturi trupul fara viata al unui barbat. Imaginile din interiorul cladirii sunt infioratoare. Un adevarat cavou inghetat, plin de gramezi uriase de zapada, in care nimic nu se clinteste.

Autoritatile se tem ca sansele de a scoate in viata turistii de sub muntele de zapada sunt extrem de mici. Doua persoane au fost totusi gasite in stare de hipotermie, dar, cel mai important, in viata.

In aceeasi regiune, la 40 de kilometri distanta de locul dezastrului, trei romani sunt blocati intr-un hotel de doua zile, din pricina zapezii.

Dana Tomescu: “Italienii de aici tot vorbesc ca o sa vina o avalansa peste noi, ne e frica, nu dormim de marti, sunt sase grade in hotel, zapada depaseste primul etaj.”

Cei trei romani se afla impreuna cu 18 italieni. Toti sunt angajati ai hotelului care nu au mai apucat sa plece acasa si asteapta sa fie salvati.

 

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]