Dan Condrea mai avea o firmă de care autorităţile nu ştiau nimic | Verificări la 300 de spitale

Dan Condrea mai avea o firmă de care autorităţile nu ştiau nimic | Verificări la 300 de spitale

UPDATE: Procurorii de la Parchetul General ridică joi documente de la aproximativ 300 de spitale din toată țara, în legătură cu achiziționarea de dezinfectanți de la compania Hexi Pharma. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii ridică diverse înscrisuri, avize și alte acte care privesc modul în care cele 300 de spitale au acordat contracte firmei Hexi Pharma.

În acest dosar, directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, este cercetată în arest la domiciliu pentru săvârșirea a 128 de infracțiuni de înșelăciune și participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Patronul Hexi Pharma, decedat într-un accident de maşină în luna mai, mai deţinea o firmă cu care livra dezinfectanţi. Aceasta se numeşte Hexi Farma (cu „f” in loc de „ph”) si are acelaşi sediu social cu firma care a intrat în atenţia opiniei publice în urmă cu mai bine de trei luni.

Dan Condrea nu deţinea doar o firmă care producea dezinfectanţi diluaţi, ci două. Hexi Pharma şi Hexi Farma produceau amândouă dezinfectanţi diluaţi şi aveau sediul social în apartamentul în care a locuit tatăl lui Dan Condrea, fondatorul Hexi, scrie tolo.ro

Autorităţile nu ştiau însă de existenţa firmei Hexi Farma, aşa că, după scandalul dezinfectanţilor, au dispus urmărirea penală doar pentru S.C. HEXI PHARMA CO S.R.L., sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de evaziune fiscală și spălare a banilor

Clona Hexi Farma a fost înregistrată la Registrul Comerțului pe 5 noiembrie 2004, avându-i proprietari pe Dan Condrea (70%) și fosta soție Laura Georgescu (30%).După despărțirea celor doi, Condrea a folosit firma cum a vrut.

Mai exact, a împins Hexi Farma în contracte cu statul, în paralel cu Hexi Pharma.

Nici angajaţii firmei Hexi Pharma, nici autorităţile, nu şi-au dat seama de existenţa firmei-clonă, crezând că au de-a face cu o eroare de scriere.

Cu ambele firme, Dan Condrea mergea la licitaţii în spitale şi semna contracte de sute de mii de lei.

Mai mult aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]