E HAOS LA CASELE DE SCHIMB! Anunţ pentru toţi românii!

E HAOS LA CASELE DE SCHIMB! Anunţ pentru toţi românii!

Lovitură sub centură pentru bănci şi case de schimb valutar: O firmă cu 67 de agenţii vinde euro la cursul BNR.

Instituţia de plată Smith&Smith vinde euro la cursul BNR din ziua tranzacţei. Pentru persoanele fizice care au chirii, rate de credit sau leasing în euro, cursul de schimb de la cele 67 de agenţii ale acestei societăţi este cel mai bun. „Schimbul valutar la cursul BNR va mai dura atât timp cât ne vom putea permite. Depinde în principal de remiterile românilor din străinătate către rudele din România”, a declarat Valentin Dăeanu, reprezentant Smith&Smith. Din toamnă, serviciul va fi disponibil şi pentru firme.
O firmă cu 67 de agenții vinde euro la cursul BNR

Pe 20 mai, la Smith&Smith se vindea un euro cu 4,5025 lei, în timp ce, spre exemplu, BRD vindea un euro cu 4,5780 lei – cel mai ridicat nivel- iar Banca Feroviară cu 4,5090 lei, cel mai scăzut preţ. La casele de schimb valutar independente euro se vindea cu o valoare cuprinsă între 4,51 lei şi 4,52 lei .

Pentru a putea beneficia de acest curs de la Smith&Smith, doritorii trebuie să îşi deschidă un cont la una din agenţiile societăţii, fără nici un fel de comision. Deschiderea contului este obligatorie deoarece este vorba de o instituţie de plată şi nu de o casă de schimb valutar.

De fapt societatea este una de transfer rapid de bani şi din acest motiv cumpără valută de la clienţii săi, în special români plecaţi la muncă în străinătate.

„În acest context noi trebuie să vindem valuta încasată în străinătate şi preferăm să o vindem la cursul afişat de BNR în ziua schimbului. Altfel, ar trebui să intrăm în licitaţie la o bancă şi să o vindem la cursul stabilit de acea bancă pentru licitaţie, curs care invariabil este mai dezavantajos decât cel stabilit de banca centrală”, precizează Dăeanu.

Reprezentantul Smith&Smith precizează că derulează acest sistem de curs valutar de câteva luni şi în funcţie de cumpărările de valută de la populaţie şi de remiterile din străinătate va păstra acest obicei.

Mai mult, datorită faptului că BNR a aprobat societăţii şi deschiderea de conturi pentru persoanele juridice maximum până în luna septembrie, reprezentanţii Smith&Smith speră că vor putea introduce şi schimb valutar pentru persoanele juridice, IMM-uri specializate pe import sau export care au nevoie lunar de schimburi valutare de 10.000 -50.000 euro.

În afara schimbului valutar, persoanele juridice vor mai putea beneficia şi de celelalte servicii oferite de Smith&Smith: servicii de plată în conturi bancare din România sau din UE în lei sau euro. Costul unui astfel de transfer din România în UE este de 10 euro, în condiţiile în care un transfer bancar clasic costă minimum 25 de euro (numai mesajul Swift este de 15-20 de euro).

După cum a explicat Valentin Dăeanu toate aceste preţuri sunt posibile datorită faptului că Smith&Smith este participant indirect în Transfond pentru plăţile în lei şi euro.

Citeste mai mult aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]