E LEGE NOUĂ pentru NUNŢI şi BOTEZURI! Au anunţat

E LEGE NOUĂ pentru NUNŢI şi BOTEZURI! Au anunţat

Reguli noi pentru botezuri şi nunţi: Plafonul de încasări în numerar al restaurantelor, de 10.000 de lei pe zi, va fi ridicat.

Legea care impune tuturor comercianţilor să accepte încasări în numerar de maximum 10.000 de lei pe zi, va fi modificată, potrivit unui proiect de act normativ al Ministerului Finanţelor. Modificarea îi vizează pe patronii de localuri care organizează nunţi şi botezuri şi care nu vor mai fi obligaţi să respecte acest plafon.

petrecere nunta

“Îmbunătățirea cadrului legal al acestui act normativ este necesară și în cazul activităților desfășurate de organizatorii de evenimente speciale, cum ar fi: nunți, botezuri, activități care presupun achitarea contravalorii serviciilor prestate de către beneficiarii acestora, în cele mai multe cazuri, din sumele de bani în numerar (daruri), primite la aceste evenimente”, se arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Legea 70 din 2005, care impunea plafonul zilnic de 10.000 de lei pentru orice comerciant care primea bani în numerar, va fi astfel modificată. Fiecare patron de restaurant care organizează nunţi şi botezuri va putea să primească mai mulţi bani cash, dar nu oricum. Trebuie să informeze Fiscul despre noul plafon de încasări cash pe care şi-l pun iar organul fiscal trebuie să-şi dea acordul.

Iată cum arată noul text de lege:

“Legea nr. 70/2015 pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată publicată în Monitorul Oficial nr. 242 din 9 aprilie 2015, se modifică și se completează, după cum urmează:

După articolul 4 se introduce un nou articol 4^1 cu următorul cuprins:

Art. 4^1

Organizatorii de nunți și botezuri, pentru operațiunile de încasări în numerar pe zi, de la persoane fizice, pot solicita organului fiscal central competent în administrarea obligațiilor lor fiscale, în cazuri justificate, aprobarea unui alt plafon de încasări, decât cel stabilit la art. 4.

Mai mult aici

 

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]