Există un motiv important pentru care DOLARUL american a fost DISTRUS

Există un motiv important pentru care DOLARUL american a fost DISTRUS

Au trecut câteva luni grele pentru dolar. Indicele monedei americane este în scădere cu circa 7,5% de la vârful înregistrat la mijlocul lunii ianuarie, tranzacționându-se la cel mai scăzut nivel din ultimele aproape 16 luni, scrie portalul de ştiri Business Insider.

Au fost o sumedenie de teorii cu privire la ceea ce provoacă scăderea dolarului – inclusiv o reuniune G-20 secretă, care s-a zvonit că ar fi avut loc pentru a “doborî” dolarul.

Cu toate acestea, echipa de strategie valutară a Credit Suisse, condusă de Shahab Jalinoos atribuie o mare parte a slăbiciunii monedei americane a ceva mult mai simplu:revenirea prețului petrolului, precum și revenirea ulterioară în petro-valute.

“Monedele exportatorilor de petrol sunt principalii factori de slăbire a dolarului SUA pe scară largă”, a scris echipa într-o notă de cercetare pentru clienți.

“Valutele CAD și MXN ale exportatorilor de petrol au contribuit în mare măsură la slăbirea dolarului, mult mai mult decât “divergențele de politică”, aşa cum ar fi monedele euro și JPY”, au adaugat analiştii.

Petro-valutele – sau monedele țărilor exportatoare importante – cresc în general ori de câte ori se înregistrează o urcare bruscă a cotaţiilor petroliere. Și petrolul a tot urcat în ultimele luni.

Continuarea aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]