Fabrica din Jilava continuă să ardă de peste 24 de ore. NOR TOXIC IN BUCURESTI

Fabrica din Jilava continuă să ardă de peste 24 de ore. NOR TOXIC IN BUCURESTI

Pompierii nu au reușit să stingă nici până la această oră incendiul care a izbucnit, luni dimineață, la fabrica de încălțăminte din Jilava, deși au acționat şi pe durata nopții. Mai mult, din cauza incendiului s-a format un nor de fum care a acoperit atât localitatea Jilava, cât şi sudul Bucureştiului. Marţi dimineaţă, reprezentanţii Ministerului Mediului au declarat, pentru RomaniaTV.net, că încă aşteaptă rezultatele de la laborator în ceea ce priveşte fumul toxic. La scurt timp după publicarea ştirii, Ministerul Mediului a prezentat rezultatul analizelor.

Incendiul de la fabrica din Jilava nu a fost încă stins. Fabrica de încălțăminte arde în continuare mocnit, iar norul de fum poate fi observat de la mare distanță. Intervenţia pompierilor este îngreunată, însă, de degajările de fum. În tot acest timp, fumul toxic degajat a ajuns şi deasupra unor cartiere din sudul Bucureștiului.

Agenția Națională pentru Protecția Mediului a deplasat, luni dimineaţă, un auto-laborator pentru a preleva probe, astfel încât să determine compușii chimici care se regăsesc în norul de fum, precum și concentrația acestora. Contactaţi telefonic marţi dimineaţă de jurnaliştii RomaniaTV.net, reprezentanţii Biroului de Presă al Ministerului Mediului au declarat că nici până în prezent nu au primit rezultatele analizelor. Mai mult, potrivit acestora nu se ştie dacă focul mai arde sau nu la fabrica din Jilava.

Am trimis acolo un laborator şi trebuie să aşteptăm rezultatele laboratorului. (Mai arde incendiul la fabrică? n.r.) Nu am această informaţie, eu personal, în acest moment”, a declarat un reprezentant al Biroului de Presă al Ministerului Mediului, pentru RomaniaTV.net.

Aşadar, marţi dimineaţă, Ministerul Mediului aştepta rezultatul analizelor, deşi luni reprezentanţii aceleiaşi instituţii declarau că norul nu reprezintă nici un pericol pentru populaţie.

“Nu s-au constatat depăşiri ale nivelului de poluare a aerului. Fumul se îndreaptă spre localitate, dar populaţia nu este în pericol. Populaţie este sfătuită să nu se expună prea mult aerului. În urmă analizelor se va stabili exact ce substanţe au fost emanate în urma incendiului”, declara, ieri, comisarul Brânduşa Orăşanu de la Garda de Mediu.

După publicarea ştirii, Ministerul Mediului a făcut publică analiza concentraţiile poluanţilor din dimineaţa zilei de 06.06.2016, adică de ieri dimineaţă. Iată comunicatul:

APM București despre incendiul din Jilava: În urma analizelor, concentraţiile poluanţilor nu au depăşit valorile limită

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]