Hexi Pharma RUPE TACEREA: N-o să mai tăcem!!!

Hexi Pharma RUPE TACEREA: N-o să mai tăcem!!!

Au profitat persoane care au primit “mulţumiri” în bani.

Hexi Pharma avertizează într-un comunicat de presă că nu va mai tace în scandalul dezinfectanţilor, după moartea patronului Dan Condrea. Reprezentanţii companiei acuză că există interese ale companiilor străine de profil să întreţină acest scandal şi că Hexi Pharma nu a furnizat niciodată substanţe infectate.

Compania Hexi Pharma afirmă într-un comunicat că dezinfectanţii furnizaţi din 1996 spitalelor şi clinicilor nu au avut niciodată bacterii, susţinând că acest scandal “tinde sa îngroape toate problemele din sistemul sanitar” şi să îi ajute pe “cei care au avut de profitat”.

“Hexi Pharma a livrat dezinfectanţi din anul 1996 până în acest an şi în tot acest timp produsele au fost supuse, fiecare lot în parte, unui riguros proces de verificare, în principal pentru efectul antimicrobian (este adevărat, nu pe componenta de substanţe active, căci asa cerea legea). Niciodată nu a plecat din fabrica Hexi Pharma vreun dezinfectant cu bacterii. De fiecare dată, pe fiecare lot în parte, s-au făcut teste, dacă au fost probleme s-au identificat la timp, astfel încât sub nici o forma nu au ajuns produse cu bacterii către orice fel de utilizator, fie el spital, clinică sau persoană fizică. Aceasta este o acuzaţie extrem de grava şi ne uităm cu regret cum, tocmai astăzi, într-un articol în care, în sfârşit se găseşte o corelaţie între punerea în pericol a sănătăţii oamenilor şi nişte dezinfectanţi care nu sunt Hexi, GSP arunca din nou cu laitmotivul Hexi Pharma”, se arată într-un comunicat de presă al companiei, citat de News.ro.

Reprezentanţii Hexi Pharma mai spus că sunt probleme în sistemul sanitar, iar faptul că acestea sunt scoase la iveală este spre binele tuturor, dar că nu trebuie să fie puse toate acestea pe seama companiei.

“După tot ce s-a întâmplat, nu vom accepta ca adevărate acte de omor, precum bacterii în dezinfectanţi sau, şi mai grav, în sterilizaţi, să fie puse pe seama Hexi. Cui prodest? Hexi Pharma a tăcut mult în acest scandal. A tăcut şi a primit fiecare piatra aruncata. Aşa a decis Dan Condrea. Dintr-un simţ al ridicolului prea bine dezvoltat, dintr-o încredere prea mare în instituţiile statului sau din alte motive pe care noi, cei care am rămas, nu le ştim”, se mai arată în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, poate că Hexi Pharma a deranjat pentru că “nu a jucat cum a dictat sistemul”.

“România este o nişă imensă pentru piaţa de dezinfectanti. Hexi Pharma, după o muncă imensa, de-abia se apropia în acest an de un 20 la suta. A jucat cum i-a dictat sistemul. Sau nu. Poate asta a deranjat. Poate n-a ştiut cum şi cui. Dar vă atragem atenţia, cu tot respectul: 1 Că n-o să mai tăcem 2. Că în ritmul în care este gestionat de mass media astăzi, acest scandal tinde să îngroape toate problemele din sistemul sanitar. Continuând cu laitmotivul Hexi, îi ajutăm să profite pe cei care au avut de profitat (producători externi care vor cota de piaţă şi persoane care primesc ‘mulţumiri’ în Bani. Spitalul Elias după ce a găsit bacterii în săpun, a cumparat de la Hexi Pharma produse pe care le-a testat şi verificat. De ce spunem doar jumătăţi de adevăruri?”, susţin reprezentanţii companiei.

Spitalul Elias s-a confruntat în 2014 cu cazuri de infecţii nosocomiale, doi medici descoperind în săpunul lichid Maxil furnizat de Romchim “o bacterie de hazna”, scriu jurnaliştii de la Gazeta Sporturilor. În urma acestei situaţii, a fost necesară înlocuirea întregului sistem de circulaţie al săpunului lichid, iar Romchim a fost exclusă de la licitaţii, dând în judecată unitatea medicală. Şi în acest caz, autorităţile din Ministerul Sănătăţii au reacţionat într-o manieră similară celei din scandalul Hexi Pharma.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]