În sfârşit! SE DAU DIN NOU SPORURI! O nouă LEGE!

În sfârşit! SE DAU DIN NOU SPORURI! O nouă LEGE!

Pîslaru: Problema sporurilor salariale va fi rezolvată în Legea unitară a salarizării pe care o pregătim pentru finele anului

Problema sporurilor salariale din sistemul bugetar nu va fi rezolvată prin Ordonanţa privind salarizarea bugetarilor, însă ea va fi cuprinsă într-un proiect de Lege unitară de salarizare, pe care actualul Guvern îl pregăteşte pentru viitorul Executiv, a declarat miercuri ministrul Muncii, Dragoş Pîslaru, în sesiunea online ‘De vorbă cu ministrul tău’, transmite Agerpres.

Pîslaru: Problema sporurilor salariale va fi rezolvată în Legea unitară a salarizării pe care o pregătim pentru finele anului

‘Prin Ordonanţă vom putea rezolva disfuncţionalităţile legate de salariul de bază, dar nu ne ocupăm de sporuri în această Ordonanţă. Toate inechităţile şi problemele legate de diferenţele de sporuri, în care autorităţile locale au dat ceva, statul a mai dat ceva când a fost cazul etc .rămân în continuare nişte disfuncţionalităţi ale sistemului salarial, care sunt majore. (…) Acum ne îndreptăm către o Lege unitară de salarizare în care aceste sporuri vor fi nivelate, nu în jos, ci vom încerca să reajustăm sistemul salarial din zona publică astfel încât să fie o anumită logică pentru fiecare familie ocupaţională’, a explicat Pîslaru.

El a precizat că, în primul rând, trebuie pusă la punct baza de date cu salariile angajaţilor la stat, astfel încât noua Lege să fie bazată pe date concrete, pentru că acestea nu există în prezent. ‘Când am venit la Ministerul Muncii am constatat că nu am datele referitoare la sistem. Problema aceasta persistă şi, până la sfârşitul anului, angajamentul meu este că voi completa această bază de date ca să ştim efectiv pe ce stăm. Este incredibil cum au fost luate măsuri de majorare salarială în trecut fără să ştii cât sunt salariile la nivelul fiecărui om din această ţară’, a mai spus ministrul Muncii.

Potrivit acestuia, până la finalul acestui an trebuie introduse în Revisal toate salariile din zona publică. ‘Acesta este un punct cheie, pentru că orice Guvern va veni sau oricine va vrea să îşi dea cu părerea despre salarizare trebuie să ştie pe ce stă, pentru că dacă eu cresc cu 5% sau 10% salariile, numai ca să dau bine politic, voi creşte şi disfuncţionalităţile existente dintre salarii cu acelaşi procent’, a adăugat Dragoş Pîslaru.

Ministrul Muncii a anunţat, marţi, că Ordonanţa privind salarizarea bugetarilor ar putea fi adoptată în şedinţa Guvernului de miercuri, 7 iunie, iar până la sfârşitul acestei săptămâni se discută cu partenerii sociali din Educaţie propunerea Executivului.

Restructurarea completă a sistemului de salarizare în Sănătate şi introducerea unui sistem de premiere bazat pe condiţii de reformă şi criterii de performanţă pentru personalul din sistemul de sănătate şi pentru personalul didactic şi didactic auxiliar, începând cu luna ianuarie 2017, sunt principalele modificări aduse la Legea salarizării bugetarilor.

Potrivit notei de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de urgenţă, în sistemul de sănătate, debutanţii vor beneficia de o creştere suplimentară de 10% a salariilor, faţă de restul funcţiilor, pentru creşterea atractivităţii unei cariere în domeniu. Totodată, în sistemul de Sănătate şi în Învăţământ, vor putea fi pot acordate premii anuale, semestriale şi trimestriale, în limita a 2% din cheltuielile cu salariile, cu încadrare în fondurile aprobate prin buget, în condiţiile îndeplinirii unor criteriilor de performanţă, care vor fi elaborate de Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei Naţionale.

Continuarea aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]