Încă o ţară face REFERENDUM după Brexitul britanic. SUNT VECINII NOŞTRI

Încă o ţară face REFERENDUM după Brexitul britanic. SUNT VECINII NOŞTRI

Viitorul referendum național din Ungaria privind schema UE de cote obligatorii de refugiați va fi “prima ocazie când cetățeni europeni au șansa să își exprime opinia” asupra felului în care politica Uniunii Europene privind migrația afectează unitatea blocului comunitar, a declarat joi ministrul ungar de externe Peter Szijjarto, potrivit agenției MTI.

Peter Szijjarto a afirmat la postul public de televiziune M1 că politica Bruxellesului privind migrația ‘amenință clar’ ordinea din Ungaria, securitatea populației și investițiile străine. “De aceea referendumul este atât de important”, a insistat ministrul.

În privința apartenenței Ungariei la UE, Szijjarto a spus că rămânerea în blocul comunitar este deopotrivă în interesele politice și economice ale țării. El a adăugat totuși că UE are nevoie de reformă.

Președintele Ungariei, Janos Ader, a stabilit pentru 2 octombrie data desfășurării referendumului inițiat de guvern cu privire la sistemul de cote obligatorii de relocalizare de refugiați în statele Uniunii Europene.

 

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]