Incident în Mediterană. Un submarin nuclear, lovit de un cargo

Incident în Mediterană. Un submarin nuclear, lovit de un cargo

Un submarin nuclear britanic a făcut o escală neprevăzută miercuri în Gibraltar în urma unei coliziuni cu un cargou în largul acestui mic teritoriu britanic de peste mări în sudul peninsulei iberice, a anunțat Ministerul Apărării britanic, relatează AFP.

‘Submarinul a suferit daune externe, dar reactorul său nuclear nu a suferit absolut nici o avarie și nici un membru al echipajului nu a fost rănit în incident’, se afirmă într-un comunicat al ministerului. ‘Suntem în contact cu echipajul de pe cargou și informațiile preliminare sunt că nu a suferit daune’, a adăugat sursa citată, fără alte precizări, scrie Agerpres.

Submersibilul HMS Ambush se pregătea să se scufunde și efectua exerciții de antrenament când s-a produs coliziunea, miercuri după-amiază. Submarinul urmează să ajungă în Gibraltar pentru verificări suplimentare, menționează ministerul.

Spania cere de decenii revenirea Gibraltarului sub suveranitatea sa, teritoriu stâncos de 7 km2 situat în sudul extrem al Peninsulei Iberice, pe care l-a cedat britanicilor în 1713.

Spania a propus un regim de suveranitate partajată asupra Gibraltarului după ieșirea Regatului Unit din UE care ar permite locuitorilor insulei să beneficieze în continuare de avantajele apartenenței la Uniunea Europeană.

Sursa : Kromania.ro

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]