INCREDIBIL! ELECTROŞOCURI la cumpărături în SUPERMARKETURI şi HIPERMARKETURI

INCREDIBIL! ELECTROŞOCURI la cumpărături în SUPERMARKETURI şi HIPERMARKETURI

Disciplină financiară cu forţa: electroşocuri pentru cumpărăturile iresponsabile, care te îngroapă în datorii

O companie britanică vrea să-i curenteze pe cei indisciplinaţi financiar atunci când se întind mai mult decât le ajunge plapuma. Achiziţiile iresponsabile pentru bugetul personal sau cel al familiei vor fi pedepsite cu un electroşoc de 255 volţi.

În imagine: Pavlok, miliţianul cumpărăturilor nechibzuite

ntelligent Environments a lansat o platformă software prin care brăţara smart Pavlok poate fi legată de balanţa contului bancar al utilizatorului. Astfel, dacă soldul din cont scade sub un anumit nivel stabilit de utilizator, brăţara aplică pedeapsa cu eletroşocuri, potrivit BBC.

Lansată în 2014, Pavlok a apărut ca brăţară pentru “dresaj” uman, care poate fi programată să te îndemne prin electroşocuri să te duci la sală, să mănânci sănătos, să nu mai fumezi sau să petreci mai puţin timp cu ochii în Facebook. De acum, graţie platformei software propuse de compania britanică, brăţara poate fi conectată şi la contul bancar.

Brăţara poate fi conectată şi la termostatele inteligente Nest pentru a da mai încet centrala de apartament dacă proprietarul stă prost cu banii. De asemenea, poate comunica cu un automobil smart, dotat cu sistem de operare modern, pentru a trece maşina din modul “sport” în cel “economy” atunci când contul bancar se subţiază.

Până acum, nicio bancă nu a anunţat că a adoptat soluţia IoT (internet of things) Pavlok, însă Intelligent Environments are mai mulţi clienţi din rândul instituţiilor de credit pentru platformele IoT dezvoltate anterior.

David Webber, CEO-ul companiei, spune că nu toată lumea are disciplina necesară pentru a se abţine de la cheltuieli nechibzuite. Funcţia de electroşoc poate fi dezactivată oricând, iar recomandările brăţării privind căldura din casă sau consumul automobilului, spre exemplu, pot fi ignorate.

Platformele IoT sunt una dintre cele mai inovatoare nişe ale industriei IT, anunţând un viitor în care toate dispozitivele şi echipamentele din locuinţă, maşină şi chiar din oraş sunt interconectate şi pot fi monitorizate şi controlate de la distanţă.

Continuarea aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]