Legenda celui mai inalt roman din istorie! Cine a fost GOGEA MITU!

Legenda celui mai inalt roman din istorie! Cine a fost GOGEA MITU!

Facea box si avea 140 de kilograme si 2,20 metri! Imagini senzationale cu el AICI! Afla-i povestea.

Legenda celui mai inalt roman din istorie! Gogea Mitu, barbatul de 2,20 metri si 140 de kilograme care a devenit celebru in toata lumea pentru ca facea si box

Gogea Mitu este un personaj legendar. Este cel mai inalt roman din istorie si renumit pentru ca a facut si box. Prea multe detalii despre Gogea Mitu nu se cunosc. Numele sau real este Gogu Stefanescu sau Goaga Dumitru , nu se stie cu exactitate pentru ca nu au fost gasite documente oficiale, era nascut in 1911 sau 1912, in Oltenia, Mirsani, o localitate aflata la o distanta de vreo 50 de kilometri de Craiova.

In presa vremii, tanarul pugilist a acordat vreo doua interviuri. Nu stia sa scrie, asa ca semna contractele cu degetul, punandu-si amprenta pe documente.

Inainte sa se apuce de box, Gogea facea bani expunandu-se in piete si balciuri. Avea 2,20 metri (exista surse care noteaza ca avea 2,33 metri, ba chiar si 2,40 metri) si cantarea peste 100 de kilograme (Unii spun ca ar fi avut o greutate de 140, altii, de 170 de kilograme). S-a imprietenit cu mai multi boxeri ai vremii si asa a intrat si el in lumea asta. Prima oara ar fi urcat in ring in 1935, era antrenat de Umberto Lancia, un italian care locuia la Bucuresti. Cat timp a fost in activitate, Gogu Stefanescu avea un mic-dejun impresionant: “Nimica toata (cel putin asa pretinde dansul). Transcriem dupa fisa oficiala alcatuita de d profesor Roiner dela fac. de Medicina care a avut si dansul aceiasi legitima curiozitate : 1 paine (care nici odata nu ajunge), 1 kg de lapte, 150 gr zahar, 350 gr sunca, 12 oua”, scria Gazeta Sporturilor.

La debutul sau a impresionat, punand la pamant un adversar redutabil, cu experienta in box, Saverio Grizzo.

Al treilea sau meci a fost si ultimul, de altfel. A avut loc la Paris in fata a sute de spectatori. Antrenorul italian il promovase la greu, il prezentase ca fiind un sportiv de temut, un adversar redutabil care va pune probleme oricarui pugilist, chemase si o echipa de filmare din Italia si toata lumea se astepta sa vada o lupta pe cinste in ring. Dar a dezamagit. Dupa aceasta partida, lumea a realizat ca Gogea fusese foarte umflat, iar el nu are nici pe departe calitatile care i se atribuiau. ”Acest gigant da cu adevarat impresia unei neobisnuite slabiciuni fizice. Pe ring el seamana cu un mare cangur care ar avea nevoie de fortifiante. A obtinut doar un anemic succes de amuzanta curiozitate”, scria un important ziar de la Paris.

Gogea Mitu la Paris

Cat timp a stat in Franta, la hotel, romanul a dormit intr-un pat imens, cu o lungime de vreo trei metri, comandat special pentru el.

”Nu e slab si desirat. Are destula carne pe el. Bratele si picioarele atarna greu. Are umerii lati si pieptul e bombat ca un butoias. Capul e mic in comparatie cu corpul si e dominat de un nas proeminent. Principala sa arma e jabul de stanga si e una defensiva. Cu dreapta incearca de pomana cate un upercut care pleaca din zona genunchilor sai sau de la niveul umerilor adversarului. Toate loviturile lui sunt telefonate. In ciuda marimii sale nu inspira nici un pic de teama. Se misca pe ring ca un cal in buiestru si seamana foarte bine cu Mickey Mouse atunci cand se plimba nervos in jos si-n sus”, nota si Daily Herald.

phpNfLauKPM

Pentru ca a realizat ca boxul nu e pentru el, Gogea Mitu a ramas in Franta. Se ducea la balciuri, iar lumea dadea bani ca sa il vada, sa il atinga.

Continuarea aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]