Măsuri sporite de securitate împotriva terorismului!

Măsuri sporite de securitate împotriva terorismului!

Amenințarea tot mai crescută a terorismului dă mari bătăi de cap celor care asigură liniștea și siguranța românilor,a polițiștilor care doresc să întărească măsurile de securitate la noi în țară. Concret,Ministerul Afacerilor Interne,MAI, a pus în dezbatere publică un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 535/2004 privind prevenirea şi combaterea terorismului, prin care se introduc noi elemente la capitolul infracţiuni, a anunțat MAI.Specialiștii din MAI spun că la actul normativ au lucrat împreună cu cei de la Serviciul Român de Informații,SRI.

„Având în vedere schimbările mediului general de securitate la nivel european, caracterizat de apariţia unor noi fenomene cum ar fi: deplasările în şi dinspre zonele de conflict ale luptătorilor străini, accesarea de către terorişti a valurilor de migranţi sau procesul de radicalizare, în proiectul de lege iniţiat de MAI se introduc noi elemente la capitolul infracţiuni din Legea 535/2004, conform cărora acest tip de fapte sunt pedepsite inclusiv pe teritoriul României”, spun șefii MAI.

Iată unele  măsuri care  sunt prevăzute în actul normativ:

1.Deplasarea unei persoane de pe teritoriul statului al cărui cetăţean este sau de pe teritoriul căruia îşi are domiciliul sau reşedinţa spre sau pe teritoriul unui alt stat decât cel al cărui cetăţean sau rezident este în scopul comiterii, planificării ori pregătirii actelor de terorism sau participării la acestea ori pentru oferirea sau primirea de instruire sau pregătire pentru comiterea unui act de terorism ori pentru susţinerea, în orice mod, a unei entităţi teroriste această faptă urmând a fi pedepsită cu închisoare de la 5 la 12 ani.
2.Sancţionarea mai drastică a faptei de promovare a unui mesaj prin propagandă săvârşită prin orice mijloace, în public, cu intenţia de a instiga la săvârşirea uneia dintre infracţiunile enumerate la art. 32 alin. 1 şi 3 şi art. 33 alin. 1 şi alin. 2 lit. e (din Legea 535/2004) indiferent dacă mesajul susţine sau nu în mod direct terorismul ori dacă au fost săvârşite sau nu respectivele infracţiuni, pentru care se propune o pedeapsă cu închisoare de la 2 la 7 ani (în prezent o astfel de faptă fiind pedepsită cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.

Continuarea aici.

 

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]