Mesajul Angelei Merkel familiilor victimelor atacului din Munchen: „Vă împărtășesc durerea!”

Mesajul Angelei Merkel familiilor victimelor atacului din Munchen: „Vă împărtășesc durerea!”

Cancelarul Angela Merkel a declarat sâmbătă că germanii îi plâng pe cei care și-au pierdut viața în atacul armat din Munchen și că „împărtășește durerea” familiilor și prietenilor victimelor, transmit DPA, Reuters, EFE și AFP.

„Îi deplângem cu toții — și spun acest lucru în numele întregului guvern federal — cu inimă grea pe toți aceia care nu se vor mai întoarce niciodată la familiile lor”, a spus Merkel. „Pentru familii, părinți și copii pentru care astăzi totul pare inutil și fără sens, vă spun personal și în numele multor, multor altora din Germania: vă împărtășim durerea, ne gândim la voi și suferim alături de voi”, a adăugat ea, vorbind despre „o noapte a ororii”, o seară „greu de îndurat”.

Totodată, Merkel s-a angajat că serviciile de securitate vor face tot ce le stă în putință pentru a se asigura „siguranța și libertatea oamenilor”. Acestea sunt primele comentarii publice făcute de Merkel după ataculde vineri, în care un tânăr germano-iranian în vârstă de 18 ani, bănuit că suferea de afecțiuni psihice, a împușcat nouă oameni și a rănit 27 după care s-a sinucis.

Vezi continuarea pe Kromania.ro

 

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]