Moarte FULGERATOARE la doar 37 de ani ! Prietenii, in stare de ŞOC

Moarte FULGERATOARE la doar 37 de ani ! Prietenii, in stare de ŞOC

Moarte FULGERATOARE la doar 37 de ani ! Prietenii, in stare de ŞOC. Mii de mesaje

Luptătorul de sumo Tokitenku Yoshiaki, unul dintre numeroşii campioni ai acestui sport japonez născuţi în Mongolia, a încetat din viaţă marţi, la Tokyo, la vârsta de 37 ani, după o lungă luptă cu cancerul, a anunţat agenţia de presă mongolă Montsame.

Tokitenku, al cărui nume real este Altangadasyn Khuchitbaatar, s-a văzut obligat să renunţe la sumo în 2016, când i-a fost detectată o leucemie în timp ce se afla sub tratament după o accidentare la coaste.

”A fost un luptător respectat şi iubit de către mongoli şi de către pasionaţii de sumo din întreaga lume”, precizează Montsame.

Federaţia japoneză de sumo şi-a exprimat la rândul ei tristeţea după moartea lui Tokitenku, a cărui carieră a început în urmă cu 14 ani. El a obţinut în total 548 de victorii cea mai importantă divizie din sumo-ul de sumo, ”Maakuchi”, ajungând până la titlul de ”komushubi”, în martie 2007.

Mongolia, ţară în care luptele libere sunt un sport naţional, este o sursă inepuizabilă de practicanţi de sumo. De altfel, deţinătorul recordului de victorii şi de campioane câştigate în Japonia este Hakuho Sho, un luptător de sumă în vârstă de 31 ani, originar din capitala Mongoliei, Ulaanbataar.

Puternica prezenţă mongolă în acest sport tradiţional nipon este demonstrată şi de faptul doar patru luptători, toţi de origine mongolă, au reuşit să ajungă la titlul de ”yokozuna” (mari maeştri), în cursul ultimului deceniu.

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]