Dovada care l-ar putea dezincrimina pe Mircea Băsescu. Înregistrarea VIDEO care PROBELE au fost “puse sub preş” cu o JUSTIFICARE ciudată.

Dovada care l-ar putea dezincrimina pe Mircea Băsescu. Înregistrarea VIDEO care PROBELE au fost “puse sub preş” cu o JUSTIFICARE ciudată.

ÎNREGISTRĂRILE provin din dosarul JUDECĂTOAREI acuzată că a primit 200.000 de euro ca să-l scape pe Bercea

EXCLUSIV. Noi înregistrări video, care l-ar putea dezincrimina pe Mircea Băsescu. PROBELE au fost “puse sub preş” cu o JUSTIFICARE ciudată. ÎNREGISTRĂRILE provin din dosarul JUDECĂTOAREI acuzată că a primit 200.000 de euro ca să-l scape pe Bercea

Florin Anghel, fi ul lui Bercea Mondial, a fost condamnat la 12 ani, 11 luni și 20 de zile de închisoare, în dosarul de șantaj la Mircea Băsescu. Fănica Anghel, soția lui Bercea, a primit o pedeapsă de 3 ani și nouă luni

Procesul în care Mircea Băsescu a fost condamnat, în primă instanță, la patru ani de închisoare cu executare, pentru trafic de influență, în dosarul Bercea Mondial scoate la iveală probe care, cel puțin aparent, au rămas ascunse în tonele de documente aflate la instanța din Constanța.

Evenimentul zilei a intrat în posesia unor înregistrări cerute și obținute de la DNA Craiova chiar de avocații lui Marian Căpățână, celălalt inculpat condamnat la trei ani de închisoare pentru complicitate la trafic de influență. Ciudat este că, odată ajunse la Constanța, probele au fost „puse sub preș” de solicitant, pe motiv că sunt neinteligibile.

Ignorarea acestor întregistrări de către avocații lui Marian Căpățână i-a ridicat suspiciuni lui Mircea Băsescu. Sunt și probe audio, și video. Într-o convorbire telefonică purtată de un avocat cu Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, aflat în închisoare, se aude cum acesta spune: „Ce interes avem noi cu Mircea Băsescu? Doamne ferește! Scoateți-mă de aici!”.

Probele video, ascunse până atunci, au fost ridicate cu ocazia percheziției informatice efectuată în aprilie 2015 la computerul lui Florin Anghel, fiul lui Bercea Mondial, la un an de la arestarea lui Mircea Băsescu și Marian Căpățână. Acestea au fost folosite în dosarul judecătoarei Carmen Marinescu, președinta Tribunalul Olt. Ea a fost arestată pentru luare de mită și trafic de influență, fiind acuzată că ar fi primit 200.000 de euro, prin intermediul avocatului Dumitru Cismaru, apărător al lui Bercea Mondial, pentru a-l scăpa pe interlop din pușcărie.

Cele două înregistrări video, în posesia cărora a intrat și EVZ, sunt din iunie și septembrie 2012 , efectuate de Florin Anghel acasă la Mircea Băsescu, respectiv la biroul acestuia din portul Agigea. Fiind la dosarul cauzei, constituie o probă în plus, de analizat, pentru judecătorii Curții de Apel Constanța. Discuțiile sunt purtate între Florin Anghel și mama lui, Fănica, pe de o parte și Mircea Băsescu. Fac referire la angajarea unor avocați pentru reprezentarea lui Bercea Mondial. În ambele înregistrări, subiectul principal este „intermediarul”, Marian Căpățână, cel care, la începutul procesului a declarat că toți banii luați de la familia lui Sandu Anghel au fost pentru el, fiindu-i necesari pentru privatizarea Aversa. Ulterior, după ce în Penitenciarul Poarta Albă s-a văzut cu Florin Anghel, declarația lui s-a întors cu 180 de grade, spunând că banii au ajuns la Mircea Băsescu, el transformându-se în „victimă”. De la arestarea sa și până acum, în faza de apel a condamnării sale, Mircea Băsescu a negat cu vehemență că ar fi luat bani de la familia lui Bercea Mondial, fără a nega legătura de rudenie cu aceasta.

Măi, eu v-am spus de atâtea ori: nu dați bani, nu dați bani, nu dați bani”

Înregistrare făcută de Florin Anghel la Mircea Băsescu acasă, în data de 3 Iunie 2012. Refuzul de a mai fi vizionată de către apărarea lui Marian Căpățână are răspuns în discuția purtată de Florin și Fănica Anghel cu Mircea Băsescu, din care reiese că, de fapt, banii au ajuns la Căpățână.

Mircea Băsescu: Încearcă să dai de Valeriu Stoica, dacă poți să dai de el. Dar și pe ăsta, luni caută-l, nu sâmbăta. Sâmbăta și duminica nu răspunde niciun avocat.

Florin Anghel: Păi să vorbim cu Marian. Dacă tot a luat ăia, să mergem să vorbim cu Marian. Să ne ducă Marian la el. Să mă ducă să îl plătesc.

Mircea Băsescu: Crezi că Marian îl cunoaște? De unde să-l cunoască?

Florin Anghel: Păi și eu de unde să-l cunosc? Așa, să meargă cu mine să îl caute.

Mircea Băsescu: Dar nu trebuie să-l fi cunoscut. Nu trebuie să-l cunoști.

Florin Anghel: Dar vrei să îți spun ceva? Numai Marian îl ține pe tata în pușcărie, și numai el i-a dat pedeapsa asta. Că a luat …

Mircea Băsescu: Ei, pe dracu’.

Florin Anghel:Păi stați să vă explic, a luat atâția bani și nici nu mai știu nimic. Te rog eu, să fim serioși. Anghel Fănica: Așa e.

Mircea Băsescu: (neinteligibil). Măi, eu v-am spus de atâtea ori: nu dați bani, nu dați bani, nu dați bani! Deci încearcă să dai de Valeriu Stoica. Dacă nu ai numărul lui, probabil al cabinetului, nu numărul lui. Dă-i un telefon și te primește.

„Trebuie să ne puneți și nouă o vorbă fixă”

Familia Anghel nu știe sigur unde au ajuns banii. Soția lui Bercea recunoaște că Mircea Băsescu nu i-a chemat la Constanța.

Anghel Fănica: Faceți ceva de o altă pedeapsă, numai aia vă rog. Nu ne ziceți și nouă o vorbă fixă, să știm…

Mircea Băsescu: Nu poate să-ți zică nici dracu’ o vorbă fixă.

Anghel Fănica: Păi, și atunci stăm toată ziua, că mai așteptăm, că mai așteptăm… să vedem….

Mircea Băsescu: Nu sta! Bine, dragă, nu sta! Nu sta!

Anghel Fănica: Trebuie să ne spuneți și nouă o vorbă fixă.

Mircea Băsescu: Dar cine vrei să îți spună o vorbă fixă? Cine ți-a zis să stai, să aștepți o vorbă fixă?

Anghel Fănica: De câte ori am bătut drumurile astea…

Continuarea aici

 

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]