Politisti spagari arunca mita pe camp

Politisti spagari arunca mita pe camp

Doi agenți de la „Economic”, sector 6, care au fugit cu mașina instituției de un coleg care urma să-i prindă în flagrant, au aruncat banii la marginea Bucureștiului

Scenă ca în filme, întrun caz de flagrant, în care doi polițiști de la Secția 6 din Capitală ar fi primit mită 10.000 de lei de la un cetățean chinez, potrivit procurorilor DNA. Prin urmare, ei ar fi scris pe un calculator suma cerută. Întâlnirea a avut loc în magazinului chinezului, care avea punctul de desfacere în incinta unui complex comercial din comuna Afumați. Înainte de „controlul” polițiștilor, soția chinezului a cerut fiului ei să baricadeze ușa principală, să tragă jaluzelele și să demonteze camerele de luat vederi din magazin deoarece „vine poliția”.

Apel anonim la 112

Potrivit referatului cu propunere de arestare la domiciliu, polițiștii Daniel Mihai Chivu și Colesca Nicos, care verificau magazinul, au anunțat că vin în control și că sunt dispuși să nu mai facă cercetări într-un dosar de evaziune pe care-l aveau în lucru, caz care privea firma controlată. „Dacă vrei să te ajutăm … Chivu Daniel Mihai a luat un calculator de birou de pe masa la care erau aşezaţi şi a tastat numărul 10.000 (zece mii)”, se arată în documentele procurorilor.

Acest lucru se întâmpla pe 14 octombrie anul trecut, în jurul orei 13.00. Trei ore mai devreme, la numărul de urgență 112 a sunat o persoană necunoscută care a anunțat că la un anumit pavilion din complex, doi polițiști vor primi 5.000 de lei. În urma acestui telefon, alți trei polițiști de la IPJ Ilfov verificau datele din teren.

A încremenit de frică

La ieșirea din magazin, anchetatorii s-au legitimat și i-au întrebat pe cei doi polițiști de la Sectorul 6 ce caută la respectivul pavilion și dacă au sume mari de bani asupra lor. La auzul ultimei întrebări, „Chivu Daniel Mihai a început să tremure şi pentru moment s-a blocat, fără a mai da niciun răspuns”, se arată în actele procurorilor.

Mai departe, „martorul (…) a mers în dreptul portierei dreapta faţă, care era deschisă, și-a introdus în habitaclul autoturismului capul și gâtul, i-a somat pe cei doi să rămână pe loc, însă autoturismul a fost pus brusc în mişcare de către Nicos Colesca. Astfel, martorul s-a prins de stâlpul din dreapta al autoturismului, acesta având portiera dreapta faţă încă deschisă”.

În timp ce se ținea de stâlpul din dreapta al autoturismului, anchetatorul a fost târât trei metri până a renunțat, autoturismul fiind deja în mers.

A trecut peste borduri

În fuga lor, pentru a nu fi ajunși din urmă, Colesca a trecut peste mai multe borduri pentru a scurta drumul până la poarta complexului comercial.

Panicați, aceștia au ratat prima intrare în București, așa că, pe drumul între Șoseaua București-Urziceni și Ștefănești, într-o zonă fără case, Chivu Daniel Mihai a scos din buzunar banii primiți de la chinez și, din mers, i-a aruncat pe geamul autoturismului, în prealabil cei doi înțelegânduse cu privire la aruncarea acestei sume de bani”, se mai arată în documentul anchetatorilor.

După ce dosarul a fost declinat la DNA, cei doi polițiști au fost reținuți și propuși pentru arest la domiciliu, lucru care s-a și întâmplat, ieri.

sursa

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]