Radu Beligan, o legendă a teatrului românesc. Rămas bun, maestre!

Radu Beligan, o legendă a teatrului românesc. Rămas bun, maestre!

Numele maestrului Radu Beligan se identifică, de peste 75 de ani, cu teatrul. Radu Beligan a reprezentat nu doar un monument de talent, ci și un artist unic – prin glasul său inconfundabil, prin dragostea și plăcerea cu care urca pe scenă și cu care juca, prin ”averea” de roluri în teatru și film pe care a adunat-o de-a lungul unei cariere impresionante.

S-a născut la 14 decembrie 1918 (ziua Sfântului Filimon — protectorul artiștilor), la Galbeni, în apropiere de orașul Roman, iar amintirile despre copilărie și despre mama sa sunt emoționante.

„Eu m-am născut într-o familie modestă, cu patru copii. Tatăl meu, un actor cu mai puțin noroc decât mine, și-a încheiat prematur viața teatrală în urma unui diferend avut cu Mihail Sadoveanu. Mama avea o voce frumoasă, era grecoaică, venea din țara care a inventat teatrul. (…) Era casnică, ținea din toate punctele de vedere casa singură, până și hainele de pe noi erau croite și cusute de ea. În plus, știind foarte bine limba franceză ne-a învățat și pe noi. Eu am fost favorizat pentru că și-au dat seama că îmi place cartea. Părinții mei au investit tot ce puteau, ca să ajung undeva departe.(…) Sunt un băiat plecat de la țară. Mergeam cu vaca, cu picioarele goale. Imaginați-vă că băiatul acesta a luat masa cu Regina Angliei!’‘, povestea Radu Beligan într-un interviu.

Vezi continuarea pe Kromania.ro

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]