S-A AFLAT ! BOMBA CU CEAS, imaginile cu Ciolos ! ”Este un MISTER cum s-a putut intampla asa ceva”

S-A AFLAT ! BOMBA CU CEAS, imaginile cu Ciolos ! ”Este un MISTER cum s-a putut intampla asa ceva”

”Este un MISTER cum s-a putut intampla asa ceva”

Turcan, despre eşecul PNL: „Unii lideri au fost rupţi de realitate. Pentru mine rămâne un mister de ce nu s-a vorbit despre programul PNL, ci despre programul lui Cioloş. “

Unii lideri al PNL au fost rupţi de realitate în timpul campaniei, „de realitatea celor mulţi, preocupaţi să-şi construiască un destin prin muncă şi prin respectarea legii”, a declarat Raluca Turcan miercuri, la Interviurile Gândul, evitând, totuşi, să dea nume şi vorbind despre o „conduită politică” generală ce, din punctul său de vedere nu a funcţionat. Eşecul liberalilor în alegeri ar putea fi pus şi pe seama deciziilor pur „instituţionale” luate de liderii de la centru, „de dragul de a bifa nişte acţiuni” şi fără consultarea cât mai multor membri. „Poate că nu s-a urmărit cu toată forţa o linie dreaptă pentru PNL, să ştii exact unde vrei să ajungi”, a răspuns preşedintele PNL atunci când a fost întrebată de ce crede că Alina Gorghiu nu a reuşit să se asigure de implementarea tuturor deciziilor, precizând că pentru ea rămâne încă un mister de ce partidul nu a promovat programul de guvernare propriu care a existat „pe hârtie”, ci s-a agăţat de Dacian Cioloş şi de platforma „România 100″.

„În primul rând, unii lideri au fost rupţi de această realitate, de realitatea celor mulţi, preocupaţi să-şi construiască un destin prin muncă şi prin respectarea legii. (…) N-aş vrea să pun eu degetul pe fiecare persoană ci, mai degrabă, pe o conduită politică: atunci când spui ceva să faci, atunci când te angajezi la nişte criterii. să le respecţi de sus până jos, până în pânzele albe, să consulţi oamenii nu de dragul de a bifa nişte acţiuni, ci pur şi simplu pentru a-i înţelege, şi mă raportez la tot ce am făcut în organizaţia pe care am condus-o şi unde am câştigat net faţă de PSD, cu 40%.”, a declarat Turcan miercuri, la Interviurile Gândul.
Aceasta a vorbit despre decizii luate „instituţional”, dar cu implicarea unui grup restrâns de liberali, sugerând că nu a existat suficient de multă corectitudine şi nici disciplină şi implementarea strategiei PNL: „Au fost consultări, deciziile s-au luat instituţional, nu voi spune niciodată că nu s-au luat instituţional, însă nu după ce au fost ascultaţi foarte mulţi membri de partid. Eu cred că această forţă a partidului trebuie valorificată cu atuurile pe care ea le are, sunt argumente pro şi contra. De asemenea, ai nevoie şi de o mult mai mare corectitudine şi disciplină, în momentul în care iei o decizie să te asiguri că o respectă cu toţii”.
Întrebată de ce consideră că Alina Gorghiu, şefa liberalilor în perioada alegerilor, nu s-a putut asigura de implementarea până la capăt a hotărârilor luate la nivel de formaţiune, Turcan a replicat că probabil „nu s-a urmărit cu toată forţa o linie dreaptă pentru PNL, să ştii exact unde vrei să ajungi”, arătând că liberalii au avut, într-adevăr, un program de guvernare cu nişte soluţii concrete, ancorate în realitate, care trebuia prezentat zi şi noapte pe toate canalele. „L-am avut pe hârtie, dar câţi au vorbit despre el?”, s-a întrebat şefa PNL.
Referitor la tactica adoptată de PNL în timpul campaniei electorale şi la promovarea programului lui Dacian Cioloş, „România 100″, în detrimentul unui program de guvernare propriu, Turcan a recunoscut că şi pentru ea rămâne „un mister” de ce direcţiile din strategia partidului nu au fost promovate la nivel naţional.
„E greu să spun dacă a fost disperare sau lipsă de intuiţie politică. Pentru mine rămâne un mister de ce PNL, la nivel naţional, nu a vorbit despre programul de guvernare, ci despre programul domnului Cioloş. (…) Feedback-ul din partea colegilor a fost pe două căi: una, că lipsa unei căi de acţiune ne-a costat la nivel naţional. De exemplu în domeniul oamenilor de afaceri, PNL ar fi trebuit să fie cel mai vocal. Trebuia mai multă consecvenţă, nu lucruri pe care biroul de conducerea le urmărea astăzi apoi uita de ele, nu urmărea finalitatea. (..) Apoi, a fost important că am avut oameni noi, dar aceştia nu se puteau substitui celor cu experienţă, specialiştilor, oameni care au performat, care pot să urmărească implementarea unor decizii”, a explicat preşedintele liberalilor. (…) Am vorbit foarte puţin de soluţii pe fond şi am încercat polarizarea pe persoane”, a explicat Raluca Turcan.
loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]