Se intampla la granita Romaniei. Ce a decis Ungaria cu privire la migranti

Se intampla la granita Romaniei. Ce a decis Ungaria cu privire la migranti

Ungaria va trebui să cheltuiască numai în primul an 200 de miliarde de forinți (643,7 milioane de euro) pentru servicii referitoare la cazarea migranților care urmează să fie trimiși în Ungaria în cadrul cotelor obligatorii stabilite de Uniunea Europeană, a declarat secretarul de stat Bence Retvari pentru cotidianul Magyar Idok, relatează marți MTI.

În plus, este de așteptat ca UE să nu contribuie la acest buget, a declarat oficialul ungar, citat marți de publicație. Prin comparație, a mai spus Retvari, ‘migranții vor costa Ungaria la fel de mult ca introducerea unor programe de pregătire pentru profesori’ și a adăugat că țara nu are capacitatea de a găzdui ‘un număr nelimitat’ de persoane, potrivit Agerpres.

Sistemul cotelor va pune în pericol ‘securitatea socială și locurile de muncă ale cetățenilor ungari’. ‘Trebuie să decidem dacă banii contribuabililor din Ungaria ar trebui cheltuiți pentru sănătate, asistență socială, ajutoare pentru familii, educație, sau pe migranții economici’, a insistat Retvari.

Continuarea aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]