Situația sistemului de sănătate, temă în ședința CSAT de astăzi

Situația sistemului de sănătate, temă în ședința CSAT de astăzi

CSAT a stabilit aplicarea de norme mai exigente şi sancţiuni mai mari în privinţa dezinfectanţilor din spitale, măsurile urmând a fi stabilite la nivelul guvernului până la sfârşitul lunii iunie. Trimestrial, Guvernul va prezenta în CSAT informaţii privind sistemul de sănătate publică şi starea de sănătate a cetăţenilor, a anunţat vineri preşedintele Klaus Iohannis, la finalul şedinţei Consiliului.

„Avem nevoie de norme la standarde europene privind antisepticele şi dezinfectanţiui, dar şi de sancţiuni mai severe”, a spus Iohannis. În acest sens, Guvernul va elabora un pachet de legi, până la sfârşitul lunii iulie.

O ședință a CSAT, condusă de președintele Klaus Iohannis, va avea loc vineri, la Palatul Cotroceni, printre subiectele de pe ordinea de zi aflându-se situația actuală a sistemului de sănătate publică.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, pe ordinea de zi a ședinței CSAT vor fi incluse subiecte referitoare la activitatea desfășurată de către Serviciul Român de Informații în anul 2015 și principalele obiective pentru anul 2016 și situația actuală a sistemului de sănătate publică — infecțiile intraspitalicești ca vulnerabilitate a sectorului medical cu impact asupra securității naționale.

De asemenea, subiectele din CSAT vor viza strategia militară a României, programul privind transformarea, dezvoltarea și înzestrarea Armatei României până în anul 2026 și în perspectivă, stadiul îndeplinirii obiectivelor și priorităților MApN, stabilite prin Directiva de planificare a apărării, în anul 2015, forțele armate ale țării noastre care pot fi puse la dispoziție pentru participarea la misiuni și operații în afara teritoriului statului român, în anul 2017, mandatul României la Summitul NATO 2016 de la Varșovia, stadiul și evoluția Proiectului unitățile 3 și 4 de la CNE Cernavodă.

Pe ordinea de zi a reuniunii CSAT a fost inclus și un punct legat de domeniul sănătății.

„Din păcate, s-a văzut și cu ocazia ultimului scandal public, cel al dezinfectanților, ce pagube imense pot apărea din cauza nepăsării și a corupției în sistemul de sănătate publică. După cum probabil vă amintiți, am inclus elemente de sănătate în documentul numit „Strategia națională de apărare a țării” și am inclus sănătatea la chestiuni de securitate națională. Având în vedere toate acestea, am inclus pe ordinea de zi a CSAT, care va avea loc săptămâna viitoare, pe 27 mai, un punct destinat acestui sector.

Vezi mai mult aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]