ŞOC! LEGEA care interzice TVA! MAGAZINE închise

ŞOC! LEGEA care interzice TVA! MAGAZINE închise

Comisia de Agricultură a adoptat o prevedere care ar putea interzice TVA-ul

Asociaţia Marilor Reţele Comerciale din România (AMRCR) reclamă faptul că Legea 321 a fost modificată, iar Comisia de Agricultură a adoptat o prevedere care ar putea interzice TVA-ul, respectiv articolul 4 din legea 321, care spune că “Este interzis oricărui comerciant să solicite facturarea/refacturarea şi să încaseze de la furnizor taxe şi servicii”, se arată într-un comunicat al asociaţiei. Sancțiunea pentru nerespectarea articolului 4 ar merge până la ridicarea licenței magazinului.

AMRCR: Comisia de Agricultură a adoptat o prevedere care ar putea interzice TVA-ul

Potrivit asociaţiei, noua lege a hipermarketurilor (modificarea legii 321/2009 privind comercializarea produselor alimentare) are “prevederi absurde și lipsite de fundament”.

“Legea a fost modificată în proporție de 90% doar în Comisia raportoare din camera decizională iar inițiatorii modificarii Legi 321 se află și printre cei care au validat proiectul legislativ în Comisia de Agricultură. Acest fapt contravine articolului 75 din Constituția României privind bicameralismului”, spune AMRCR.

Potrivit sursei citate “Curtea Constituțională (decizia 472/2008) evidențiază că „în măsura în care modificările aduse de către o cameră unui proiect de lege sunt mult deosebite, ca substanță, față de forma inițială dezbătută în prima cameră, se ajunge la situația în care o singură cameră să legifereze, fapt care contravine principiului bicameralismului”.

“În plus, ministrul Agriculturii, puternic susținut de organizațiile care au fost invitate la dezbaterile legii, s-a implicat activ în promovarea acestei legi, fiind sprijinit, conform spuselor sale, și de premierul Dacian Cioloș, deși pe site-ul oficial Guvernul nu susține proiectul legislativ de modificare a Legii 321.

Continuarea aici

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]