SUA își mută armele nucleare din Turcia în România

SUA își mută armele nucleare din Turcia în România

SUA își mută armele nucleare din Turcia în România!

Statele Unite ar fi inceput sa transporte armele nucleare pe care le aveau in Turcia in Romania, pe fondul racirii relatiilor dintre Washington si Ankara.

Potrivit informatiilor obtinute in exclusivitate de EurActiv, ar fi vorba de aproximativ 20 de arme nucleare, iar transportul este facut in conditii de securitate maxima.

Un raport Simson Center arata ca, inca de pe vremea Razboiului Rece, SUA avea 50 de arme nucleare tactice stationate la baza aeriana militara din Incirlik, la 100 de kilometri de granita Turciei cu Siria.

Baza din Incirlik a fost afectata in timpul loviturii esuate de stat, cand guvernul de la Ankara a interzis aterizarea sau decolarea avioanelor si a taiat linia de curent electric care alimenta baza. Ulterior, comandantul de la Incirlik a fost arestat si acuzat de implicare in puci.

EurActiv relateaza si ca Washingtonul nu mai are incredere sa lase armele nucleare pe terioriul Turciei, dupa ce relatiile dintre cele doua state s-au deteriorat rapid dupa esecul puciului.

Continuarea aici: www.expunere.com

arme-nucleare-840x500

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]