TOATA LUMEA l-a desfiintat, dar NIMENI NU STIA un simplu DETALIU despre SOFERUL care a parcat în staţia RATB

TOATA LUMEA l-a desfiintat, dar NIMENI NU STIA un simplu DETALIU despre SOFERUL care a parcat în staţia RATB

L-au înjurat cu toţii că a parcat în staţia RATB, dar nu ştiau un lucru. Care este explicaţia şoferului: „Maşina mea era parcată la 30 de metri”

Fotografia cu maşina unui şofer bucureştean care parcase într-un refugiu acoperit al unei staţii RATB de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, pentru a scăpa de nămeţii care acopereau locurile de parcare de pe carosabil, a făcut înconjurul internetului, stârnind furie. Şoferul, pe nume Andrei Olah, a explicat pe Facebook cum au stat de fapt lucrurile. Refugiul unde parcase nu mai este de fapt o staţie RATB, aceasta fiind mutată de 2-3 ani la zeci de metri distanţă. RATB nu s-a obosit însă să mute şi refugiul, susţine şoferul care locuieşte în blocul din apropiere. Şoferul explică faptul că a fost nevoit să parcheze acolo pentru a nu bloca traficul, nămeţii formaţi de la deszăpezirea benzilor de circulaţie făcâd practic imposibilă parcarea maşinilor locatarilor din zonă. El susţine că refugiul respectiv nu mai este folosit de ani de zile şi dă vina pe autorităţi pentru că nu iau măsuri precum strângerea zăpezii, pentru a nu se mai ajunge la astfel de situaţii.

Şoferul bucureştean care a fost blamat de mii de oameni pe internet, pentru că şi-a parcat maşina într-un refugiu acoperit, pentru călătorii RATB, a venit cu explicaţii, arătând că situaţia nu a stat aşa şi că nu este vina sa că s-a ajuns aici.

Andrei Olah arată că locuieşte împreună cu soţia şi cu cei doi copii în blocul din spatele staţiei RATB care se vede în fotografie, de pe bulevardul Iancu de Hunedoara, din apropierea Guvernului, şi îşi cere scuze pentru „neplăcerile” pricinuite de parcarea maşinii sale, gest pe care ţine însă să îl explice şi care consideră că a creat nejustificat un subiect de dezbatere, inclusiv cu implicarea autorităţilor.

„Astăzi s-au efectuat măsurători exacte din care rezultă că maşină mea era parcată la 30 metri faţă de staţia RATB (distanţa legală faţă de staţie fiind de 25 m), aşa cum puteţi vedea în pozele ataşate acestei postări. Refugiul RATB trebuia să fie mutat în urmă cu cca 2-3 ani, odată cu staţia de autobuz pentru a putea adăposti călătorii, însă acest lucru nu s-a întâmplat, din aceeaşi nepăsare ca şi cea pentru ridicarea zăpezii acumulate sau curăţarea staţiei reale, (a se vedea în poză cum arată staţia din spatele Guvernului României!!!) pe care nu maşina mea a blocat-o, ci munţii de zăpadă care sunt încă în acea staţie”, scrie şoferul nervos că a fost înjurat de mii de oameni pe internet.

El arată că refugiul uitat de RATB la 30 de metri de staţia reală nu mai este folosit de călători, pentru că aceştia nu vor să fie nevoiţi să alerge apoi după autobuzul care trage în staţia aflată la distanţă. Olah mai scrie că de obicei pe bulevardul respectiv se parchează paralel cu bordura, pe prima bandă a carosabilului, însă autorităţile care au deszăpezit bulevardul au lăsat nămeţii pe margine, făcând imposibilă parcarea. El mai spune că românii care l-au criticat au uitat că trăiesc într-un oraş în care au obligaţii, dar nu şi drepturi sau respect.

„Consider că atenţia îndreptată asupra modului în care am parcat maşina a fost una exagerată, afectând dreptul meu la imagine şi aducând injurii la propria persoană şi familiei mele, din cauza intensei mediatizări nejustificate a unei poze „virale”, fără a se vedea de fapt esenţa problemei reale: trăim într-un oraş în care avem obligaţii, dar nu şi drepturi sau respect. Spun asta pentru că în dimineaţa zilei de miercuri, chiar eu am deszăpezit acel loc de parcare, din faţa refugiului RATB, unde aveam maşină parcată, aşa cum eu sau oricare dintre vecinii mei de bloc, am parcat maşină în fiecare zi, în fiecare anotimp. După o muncă de câteva zeci de minute, ca şi toţi ceilalati, am reuşit să ies cu maşina, iar seara când am revenit acasă cu copiii de la grădiniţă, am constatat că locul de parcare, de mine deszăpezit, fusese umplut cu nămeţi de zăpadă adunată acolo de către maşinile de deszăpezire, care au trecut cu lamele, nelăsând posibilitatea de a parca normal maşina, paralel cu bordura, singura modalitate de a putea coborî din maşină împreună cu copiii, fiind aceea de a parca atipic, fără a bloca banda de mers pe care fluxul de maşini este unul important”, explică şoferul.

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]