VESTE BUNĂ pentru pensionari

VESTE BUNĂ pentru pensionari

Săptămâna aceasta începe distribuirea tichetelor care înlocuiesc pachetele cu alimente pe care Primăria Constanţa le oferă vârstnicilor.

Tichetele trebuiau acordate încă din luna martie, însă de vină a fost licitaţia de atribuire a contractului, care a fost contestată de către unul dintre ofertanţi. Recent contestaţia a fost soluţionată, iar dispoziţia privind acordarea tichetelor valorice a fost semnată, scrie replicaonline.ro.

Potrivit purtătorului de cuvând al primăriei, Liviu Tramudana, tichtele se vor acorda pentru lunile februarie, aprilie şi mai. În următoarele 20 de zile, toţi pensionarii vor primi prin poştă tichetele.

Programul „Respect” înlocuieşte hotărârea de Consiliu Local prin care se acordau pachete cu alimente pensionarilor constănţeni cu venituri mai mici de 1.000 de lei, precum şi celor care nu realizează venituri, dar şi persoanelor cu handicap. Prin acest program, pensionarii vor primi, de opt ori pe an, câte patru tichete valorice, în valoare de 10 lei fiecare. Cu aceste tichete îşi vor putea achiziţiona doar alimente, ele fiind similare tichetelor de masă pentru angajaţi.

Valorile tichetelor de masă şi de creşă pentru semestrul I din 2016 au fost stabilite recent de către Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice. Dacă valoarea tichetelor de masă se majorează din această lună, cea a tichetelor de creşă rămâne aceeaşi.

entru semestrul I din 2016, începând cu luna mai, valoarea nominală a unui tichet de masă este de 9,57 de lei, faţă de 9,41 de lei, cât era până acum, creşterea efectivă fiind de 16 bani. Cea mai recentă creştere a fost făcută în mai 2015, atunci când valoarea tichetului de masă a fost majorată cu 6 bani, de la 9,35 la 9,41 de lei, potrivit avocatnet.ro.

Potrivit Legii nr. 142/1998 privind acordarea tichetelor de masă, angajatorii au posibilitatea de a acorda salariaţilor o alocaţie individuală lunară de hrană sub forma tichetelor de masă

Referitor la tichetele de creşă, valoarea acestora este inclusă în Ordinul MMFPSPV nr. 933/2016 privind stabilirea valorii sumei lunare indexate care se acordă sub formă de tichete de creşă pentru semestrul I al anului 2016, act normativ publicat în acelaşi număr al Monitorului.

Mai exact, începând cu luna curentă, valoarea sumei lunare ce se acordă sub formă de tichete de creşă este de 440 de lei, adică la fel ca până acum. Cea mai recentă majorare a valorii tichetelor de creşă a fost făcută în noiembrie 2014 (de la 430 la 440 de lei).

La cererea salariaţilor, angajatorii pot acorda lunar tichete de creşă, potrivit Legii nr. 193/2006 privind acordarea tichetelor cadou şi a tichetelor de creşă. Salariaţii le pot primi până la împlinirea vârstei de trei ani de către copil, însă numai dacă aceştia nu beneficiază de concediul şi indemnizaţia de creştere.

Tichetele de creşă pot fi folosite exclusiv pentru plata taxelor de creşă, acestea fiind acordate lunar pe cheltuiala angajatorilor.

Pentru a solicita tichete de creşă, salariaţii trebuie să depună următoarele documente:

o cerere;
actul doveditor eliberat de creşă sau unitatea educaţională la care este înscris copilul;
o declaraţie pe propria răspundere că celălalt părinte sau tutorele nu beneficiază de tichete de creşă;
o declaraţie pe propria răspundere că celălalt părinte nu beneficiază de concediul şi indemnizaţia care se acordă pentru creşterea copilului în vârstă de până la doi ani;

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]