ZI DE DOLIU NATIONAL! Raed Arafat a ajuns la locul prăbuşirii elicopterului SMURD, în Republica Moldova

ZI DE DOLIU NATIONAL! Raed Arafat a ajuns la locul prăbuşirii elicopterului SMURD, în Republica Moldova

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat a ajuns, vineri dimineaţă, la locul în care s-a prăbuşit elicopterul SMURD, în Republica Moldova.

Patru persoane au murit după ce un elicopter SMURD s-a prăbuşit, joi, în raionul Cantemir din Republica Moldova. Echipajul SMURD care a pierit în Republica Moldova era format din pilotul Doru Gavril, copilotul Voicu Socai, medicul Dumea Mihaela și asistentul Gabi Sandu.

MAI precizează că aparținătorii celor decedați în misiune au fost anunțați de echipe de polițiști și psihologi, iar ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a dispus pregătirea acordării sprijinului pentru familiile angajaților MAI, conform prevederilor legale. De asemenea, ministrul Petre Tobă a contactat Ambasada României în Republica Moldova, care se va implica în formalitățile de repatriere a trupurilor celor decedați.

Elicopterul SMURD, prăbuşit în sudul ţării, a fost solicitat joi dimineaţă de către medicii din Vulcănești pentru a transporta o bătrână de 85 de ani. Femeia suferea de bronhopneumonie, insuficiență respiratorie și renală acută.

Aparatul a aterizat pentru ultima dată pe stadionul Dinamo din Chişinău. Era ora 12:10. Bătrâna a fost preluată de către medicii de la Spitalul de Urgență, după care elicopterul a decolat din nou, îndreptându-se către Galaţi, România. Aceasta a fost a 19-a operațiune aeriană SMURD pe teritoriul Moldovei.

Citeste mai mult pe RTV.NET

loading...

Forum Auto Romania

Adauga si tu un comentariu!

comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.

 
Hai si tu pe:
[ X ]